ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2017 04:31 EET | Updated 10/03/2017 05:23 EET

Ανταγωνισμοί στο όνομα του... Καραμανλισμού

Eurokinissi

Εκεί που πάει κάθε φορά να κλείσει η συζήτηση και να μπουν τέλος στα σενάρια, έρχεται πάντα ένα τυχαίο περιστατικό ή ακόμα και μια πολιτική πρωτοβουλία για να «φωτιά» στις συζητήσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πιθανές μελλοντικές του κινήσεις.

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε το τετ α τετ ενός πρώην και του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Ευάγγελο Αντώναρο (κυβερνητικό εκπρόσωπο επι κυβερνήσεων Καραμανλή) και τα απανταχού σενάρια δεν άργησαν να έρθουν ξανά στην επιφάνεια.

Χαμογελαστοί, ευδιάθετοι και οι δυο, είχαν μια σύντομη συνομιλία, με τους θαμώνες να μην διστάζουν να μπουν στον πειρασμό να σχολιάσουν - κρυφογελώντας και αυτοί - ότι οι σχέσεις... Τσίπρα - Καραμανλή παραμένουν καλές.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες πάντως πρόσωπα που είτε βρέθηκαν κατά το παρελθόν κοντά στον πρώην πρωθυπουργό είτε διαδραμάτισαν σε άλλες χρονικές περιόδους πολιτικό ρόλο έδειξαν να "συντονίζονται", άλλος δηλώνοντας συνεχιστής της πολιτικής του παρακαταθήκης και άλλος για να βάλει φρένο στον πολιτικό πλειστηριασμό γύρω από το όνομα του.

Ο ίδιος πάντως ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με το newpost, επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας σε συνομιλητές του ότι «όσοι θέλουν να παρουσιάσουν σενάρια σύγκρουσης ή προβλημάτων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ να αναζητήσουν αλλού πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος».

Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία δυο πρώην υπουργών της πρώτης κυβέρνησής του, του Σάββα Τσιτουρίδη και του Νίκου Τσιαρτσιώνη, οι οποίοι ανακοίνωσαν την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ανήμερα της συμπλήρωσης δεκατριών χρόνων από την εκλογική νίκη Καραμανλή το 2004 με κεντρικό σύνθημά τους ότι περίπου αποτελούν τους συνεχιστές του οράματός του.

Σε αυτούς απάντησε ένας άλλος στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, επιχειρώντας να διαχωρίσει την αλήθεια από την πραγματικότητα.

«Το ότι υπήρξαν υπουργοί του Κώστα Καραμανλή για έναν μικρο χρονικό διάστημα αυτό είναι αλήθεια. Το ότι επιλέγουν να κάνουν ένα δικό τους κόμμα είναι επίσης μια αλήθεια που δεν έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή και κανενός είδους ομπρέλα καραμανλική αυτό το πράγμα. Η επιλογή τους είναι καθαρά προσωπική».

Σε αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι ανταγωνισμών γύρω από το όνομα "Καραμανλής" μπήκε ένας ακόμα Καραμανλής.

Πρόκειται για τον βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή - εξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού - ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Πάνου Καμμένου για τις συχνές θερμές αναφορές του στην διακυβέρνηση Καραμανλή.

«Είναι Καραμανλικός ευκαιρίας και Καραμανλικός αλά καρτ. Και με τον Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται».