ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/10/2017 14:16 EET | Updated 30/10/2017 14:16 EET

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για τον Αυγενάκη

Eurokinissi

Με «πατημένο γκάζι» πιέζει την ΝΔ η κυβέρνηση στο θέμα των συνομιλιών που φέρεται να έχει κάνει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με καταδικασμένο για εκβιασμό. Λίγη ώρα μετά την νέα δήλωση του Λ. Αυγενάκη ο οποίος για πρώτη φορά τοποθετείται επί του περιεχομένου του δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento (διαψεύδοντας «κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή μου και γνώση στα όσα μου αποδίδονται στο συκοφαντικό δημοσίευμα»), η κυβέρνηση στοχεύει πλέον προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Κ. Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τον Λ. Αυγενάκη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις συλλήψεις τρομοκρατών και την ερώτηση του προέδρου της ΝΔ για φαινόμενα ανομίας. «Θα προτείναμε στον Κ. Μητσοτάκη πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο Λ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς», υπογραμμίζουν με νόημα.

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών είναι έργο της Αστυνομίας, που έγινε κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Και υπενθυμίζουν μερικές επιτυχίες της Αστυνομίας «από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια.
Τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα».

Sponsored Post