ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/09/2017 12:46 EEST | Updated 18/09/2017 12:48 EEST

Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας

EUROKINISSI

Την κενή θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου κάλυψε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, καθώς επέλεξε τον αρεοπαγίτη Βασίλειο Πέππα, ενώ προέβη και στην τοποθέτηση πέντε αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, στον βαθμό του αντιπροέδρου προήχθησαν οι αρεοπαγίτες, Μαρία Γαλάνη, Γεώργιος Λέκκας, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού και Μαρία Χυτήρογλου.

Όσον αφορά τον νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, είναι 65 ετών, άγαμος, κατάγεται από την Πάρο και διορίστηκε στο δικαστικό Σώμα τον Αύγουστο του 1979. Θεωρείται έμπειρος και καλός δικαστικός, με πολύ καλή γνώση της νομικής επιστήμης και διατηρεί καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκτιμούν θετικά την επιλογή του για τη συγκεκριμένη θέση.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρόσφατη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πρώτος σε ψήφους είχε καταταγεί ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κράνης με δεύτερο τον κ. Πέππα.

«Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Πέππας μετά την επιλογή του για τη θέση του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post