ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/10/2016 15:37 EEST | Updated 23/10/2016 19:13 EEST

Σκουρλέτης - Δρίτσας αρνήθηκαν συμμετοχή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρασκήνιο

Menelaos Myrillas / SOOC

Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ οι Πάνος Σκουρλέτης και Θοδωρής Δρίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο περιλαμβάνονταν στην πρόταση Τσίπρα. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από 11 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και από 16 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Διαβάστε σχετικά:

Στην πρόταση Τσίπρα για το Πολιτικό Συμβούλιο περιλαμβάνονται: Όλγα Γεροβασίλη, Ράνια Σβίγγου, Ρένα Δούρου, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Παππάς, Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αριστείδης Μπαλτάς και προστέθηκαν από άλλες προτάσεις οι Φωτεινή Βάκη και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η περίπτωση Σκουρλέτη μοιάζει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να κόπηκε λόγω ποσόστωσης αλλά υπάρχει και πολιτικό παρασκήνιο. Επισημαίνεται ότι οι Άλκης Ρήγος και Χάρης Γολέμης πρότειναν για δεύτερη φορά τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά αυτός αρνήθηκε εκ νέου.

Πληροφορίες θέλουν τον Π. Σκουρλέτη που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρωθυπουργό, ενοχλημένο από τις διαρροές ότι θα αντικατασταθεί στον ανασχηματισμό ή ότι θα σπάσει το υπουργείο του και η ενέργεια θα «μετακομίσει» σε άλλο υπουργείο. «Τα υπουργεία δεν είναι πουκάμισα να τα αλλάζεις» έχει πει σε συνομιλητές του δείχνοντας το στίγμα των προθέσεών του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξει να μείνει απλός βουλευτής από το να γίνει υπουργός με «κουρεμένες» αρμοδιότητες.