ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/11/2016 14:50 EET | Updated 25/11/2016 16:28 EET

Τσίπρας από τη Θράκη: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά και χωρίς νέα μέτρα

Andrea Bonetti / SOOC

Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της, χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά και χωρίς νέα μέτρα. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση «δεν υπογράφει λευκά χαρτιά, όπως προηγούμενες κυβερνήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης σε κάθε επίπεδο».

Διαμήνυσε επιπλέον ότι «παράλογες απαιτήσεις δεν αποτελούν καν θέμα συζήτησης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο οδικός χάρτης για έξοδο από την κρίση περνάει από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως είπε, επόμενο βήμα μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι η ρύθμιση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Για προσφυγικό ανέφερε πως πρέπει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να τηρηθεί πιστά. Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί . Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών.

Νωρίτερα βρέθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» στην Ξάνθη και συνομίλησε με τους ερευνητές, τον πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου, Γιάννη Ιωαννίδη και τον γενικό διευθυντή, Νέστορα Τσιρλιγκάνη, αλλά και οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων που προσκλήθηκαν.

Ο πρωθυπουργός, παρακολούθησε μια παρουσίαση για τις δράσεις του Ερευνητικού Κέντρου που στοχεύει στη σύνδεση των τεχνολογικών εφαρμογών με την οικονομία και τον πολιτισμό - και εφαρμογές όπως οι τρισδιάστατες απεικονίσεις μνημείων που παρακολούθησε με τα ειδικά 3D γυαλιά.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του Κέντρου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση τη χρηματοδότησης προς την έρευνα και την καινοτομία και την αναβάθμιση του τομέα τους με μια ξεχωριστή θέση αναπληρωτή υπουργού.

Μιλώντας στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στο υπουργείο Παιδείας ώστε να ενισχυθεί η έρευνα, και μίλησε για μια «στρεβλή οικονομική προσέγγιση στα χρόνια της κρίσης και για την εσωτερική υποτίμηση που έπληξε την εργασία και οδήγησε στη διαρροή νέων επιστημόνων που η χώρα επενδύει για να τους μορφώσει».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η παρούσα συγκυρία είναι μία κρίσιμη καμπή για την χώρα και έκανε λόγο για ανάγκη να αντιστραφεί η ροή νέων προς το εξωτερικό, με γνώμονα την έρευνα και την καινοτομία, με απώτερο στόχο την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Sponsored Post