ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/02/2017 07:51 EET | Updated 02/02/2017 08:01 EET

Τζανακόπουλος: Άριστες οι σχέσεις Τσίπρα - Τσακαλώτου

Ερωτηθείς σχετικά, με το επεισόδιο με τον υπουργό Οικομονικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτσης στην Ολομέλεια, όταν θέλησε να πάρει τον λόγο πριν από τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8, ανέφερε πως οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι «άριστες».

Ειδικότερα, επεσήμανε:

«Οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι εξαιρετικές. Υπάρχει στενότατη συνεργασία και βαθιά συναντίληψη, πολιτική και ιδεολογική, στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειριζόμαστε τα ζητήματα» και συμπλήρωσε: «Χθες κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κ. Τσακαλώτο. Ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να πάρει τον λόγο. Ο κ. Βούτσης, όμως, αποφάσισε να δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό, για να συνεχιστεί κανονικά η κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν είναι ένα επεισόδιο που θα μπορούσε να αποτελεί αφορμή για να ξεκινήσει η σεναριολογία περί κακών σχέσεων».

Για τη διαπραγμάτευση ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «Η αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και αυτό καλά θα κάνει η ΝΔ να το αναγνωρίσει» και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κρύβεται.

Επεσήμανε δε ότι είναι παράλογη -και στερείται πολιτικής και οικονομικής λογικής- η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτική νομοθέτηση 4,5 δισ. μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος και προσέθεσε ότι σαφώς η αβεβαιότητα είναι προβληματική και πως αυτήν (την αβεβαιότητα) τη συντηρεί και την τροφοδοτεί η στάση του ΔΝΤ.

«Ωστόσο, εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση να συντηρηθεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατό, ώστε να κλείσουμε την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» σημείωσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης».

«Αυτό» τόνισε «είναι το σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε και πάνω στο οποίο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το επόμενο διάστημα».

Sponsored Post