ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/12/2016 15:44 EET | Updated 15/12/2016 15:44 EET

WSJ: Ο Τσίπρας σκέφτεται εκλογές

ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras is seen during a parliamentary session in Athens on December 10, 2016. / AFP / Angelos Tzortzinis (Photo credit should read ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images)

Ο Τσίπρας σκέφτεται εκλογές λόγω του αδιεξόδου με τη διαπραγμάτευση, τονίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζει.

Στο δημοσίευμα περιγράφεται η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος και τις αντιδράσεις μέρους των δανειστών.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας τις ελπίδες του για έναν συμβιβασμό μέσα στον μήνα να σβήνουν, σκέφτεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Δεν έχει πάρει την απόφασή του και αναμένεται να επανεξετάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο, αναφέρουν οι πηγές. Αν ο κ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το τέλος της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην εξουσία».

Sponsored Post