ΔΙΕΘΝΕΣ
21/06/2017 09:32 EEST | Updated 21/06/2017 09:33 EEST

Στο νοσοκομείο ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππος

POOL New / Reuters
Britain's Queen Elizabeth and Prince Phillip attend a service to commemorate the 70th anniversary of VJ Day in St Martin's in the Fields church, in London, Britain August 15, 2015. REUTERS/Arthur Edwards/Pool

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, εισήχθη χθες Τρίτη στο νοσοκομείο με λοίμωξη και δεν θα παραστεί στην τελετή έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στο κοινοβούλιο, αλλά παραμένει "ευδιάθετος", ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

"Ο πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη χθες στο νοσοκομείο. Είναι ευδιάθετος, λυπάται που θα χάσει την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και τις ιπποδρομίες του Άσκοτ", είπε ο εκπρόσωπος.

O 96χρονος Φίλιππος, γνωστός και ως Δούκας του Εδιμβούργου, έχει απασχολήσει πολλές φορές τον Τύπο με διάφορες γκάφες του. Είναι στο πλευρό της βασίλισσας σε όλη τη διάρκεια της 65χρονης παραμονής της στον θρόνο.

"Ο Δούκας του Εδιμβούργου εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου χθες το βράδυ, ως προληπτικό μέτρο για την θεραπεία μιας λοίμωξης που προήλθε από προγενέστερο πρόβλημα", είπε ο εκπρόσωπος.

Την βασίλσσα Ελισάβετ, η οποία είναι εκείνη που κηρύσσει την επίσημη έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, θα συνοδεύσει ο γιός της πρίγκιπας Κάρολος.

Τον Μάιο ο Φίλιππος ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί αργότερα μέσα στον χρόνο από τον ενεργό δημόσιο βίο.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post