ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/05/2021 21:21 EEST

Εικόνες από το δείπνο Δένδια - Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Με μια αγκαλιά υποδέχθηκε ο Δένδιας τον ομόλογό του.

Eurokinissi

Παρά τις επίσημες ανακοινώσεις και τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Θράκη περί «τουρκικής μειονότητας», όταν συνάντησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τον χαιρέτησε με μια θερμή αγκαλιά. 

Ο κ. Δένδιας υποδέχτηκε τον κ. Τσαβούσογλου σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη, σε ένα ανεπίσημο δείπνο μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

Eurokinissi

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, στις 11:00, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ενώ πρώτα θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 10.15 στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Eurokinissi

Νωρίτερα την Κυριακή, ο κ. Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Απαντώντας άμεσα στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου επί ελληνικού εδάφους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατέστησε με σαφήνεια πως «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη».