Εικόνες της NASA: Το ένα τρίτο της Νήσου Καγκουρό έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές

Το νησί είναι το σπίτι πολλών απειλούμενων ειδών.
To μετά.
To μετά.
NASA WORLDVIEW, EARTH OBSERVING SYSTEM DATA AND INFORMATION SYSTEM

Η Νήσος Καγκουρό είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Αυστραλίας μετά την Τασμανία και το Μέλβιλ. Εικόνες που έφερε στη δημοσιότητα η NASA δείχνουν ότι το ένα τρίτο του, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για χιλιάδες ζώα πολλά από τα οποία βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης, έχει καεί ολοσχερώς.

Η έκταση της καταστροφής από τις πύρινες λαίλαπες στη Νήσο στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας καταγράφηκε από τον δορυφόρο Terra της NASA την Τρίτη. Η καταστροφή μπορεί να φανεί καθαρά, με το χρώμα καφέ να απεικονίζει την καμένη γη, το κόκκινο τις εστίες που εξακολουθούν να καίνε την περιοχή και το πράινο τις εναπομείνασες πράσινες ανάσες οξυγόνου.

Η NASA εκτιμά ότι 155.000 εκτάρια (600 τετραγωνικά μίλια) του νησιού έχουν καεί ολοσχερώς, κάνοντας λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή.

Το πριν.
Το πριν.

Το νησί είναι γνωστό για την παρθένα φύση του. Τα φυσικά του καταφύγια φιλοξενούν θαλάσσια λιοντάρια, κοάλα και δεκάδες είδη πτηνών.

Το νησί είναι το σπίτι του απειλούμενου είδους Ντούναρτ - ενός μικρού μαρσιποφόρου αλλά και του παπαγάλου Κακαυού, τα οποία έχουν επανέλθει από το χείλος της εξαφάνισης τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο νησί από τα τέλη Δεκεμβρίου, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, καταστρέφοντας 56 σπίτια και βλάπτοντας εκατοντάδες κτήρια, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας.

Η εικόνα της NASA έδειξε ότι πολλές από τις καμένες περιοχές ήταν στη δυτική πλευρά του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου Flinders Chase, όπου οι πυρκαγιές πυροδοτήθηκαν αρχικά από κεραυνούς.

Οι οικολόγοι εκτιμούν ότι περίπου 25.000 κοάλα έχουν πεθάνει στις πυρκαγιές, αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ του πληθυσμού τους στο νησί.

Το νησί θεωρήθηκε κάποτε ασφαλές καταφύγιο για κοάλα επειδή ο πληθυσμός εκεί ήταν απαλλαγμένος από χλαμύδια - μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, στειρότητα και θάνατο στο συγκεκριμένο είδος.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή