ΤΟ BLOG
10/04/2018 15:23 EEST | Updated 10/04/2018 15:23 EEST

Εικονική Επιχείρηση: Edu-tailor. On line φροντιστήριο με κορυφαίους εκπαιδευτικούς

Σχολείο: Εκπαιδευτήρια Ε.Μαντουλίδη

/Edu-tailor

Ο χρυσός κανόνας για κάθε επιχειρηματία πρέπει να είναι: «έλα στη θέση του πελάτη σου». Είναι γεγονός πως μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στη σημερινή εποχή είναι εύρεση οικονομικών και ταυτόχρονα αξιόπιστων φροντιστηριακών μαθημάτων. Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν την επιπλέον βοήθεια λόγω του τόπου κατοικίας τους ή κάποιας οικονομικής δυσχέρειας. Έτσι αφού συζητήσαμε με συνομηλίκους μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα διαπιστώσαμε ότι το παραπάνω φαινόμενο έχει αποκτήσει μεγάλη εμβέλεια λόγω της οικονομικής κρίσης. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ενδελεχώς με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και κατασκευάσαμε την Edu-tailor, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/JuniorAchievementGreece! Θα είμαστε στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση στις 27 Απριλίου στο MediterraneanCosmos.

 

/Edu-tailor
 

Το προϊόν μας (Edu-tailor) είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους μαθητές να λάβουν online φροντιστηριακά μαθήματα με κορυφαίους και δημόσια αξιολογημένους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές μπορούνε να φιλτράρουν τα προφίλ των εκπαιδευτικών, να τους στείλουν μηνύματα για οποιαδήποτε απορία και να λάβουν ανταπόκριση σε λιγότερο από 2 ώρες. Επιπρόσθετα, η ύλη των μαθημάτων προσφέρεται χρησιμοποιώντας διαδραστικά μαθήματα, με βίντεο, ηχητικό υλικό, κουίζ, κλπ.. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προσαρμόσουν την ταχύτητα διδασκαλίας και τον βαθμό δυσκολίας του μαθήματος με σκοπό την μέγιστη δυνατή βελτίωση των επιδόσεων του μαθητή. Τέλος, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς του θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο του μαθητή.

Ως ομάδα βασικός στόχος και αποστολή μας είναι ο κάθε μαθητής, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας ή οικονομικού υπόβαθρου, να μαθαίνει όπου και όποτε τον βολεύει. Βέβαια, η υλοποίηση αυτής της ιδέας απαιτούσε αρκετές τεχνικές γνώσεις τις οποίες δεν διαθέταμε. Για αυτό τον λόγο η ομάδα μας ήρθε σε επαφή με εξωτερικούς συνεργάτες για την κατασκευή της ιστοσελίδας. Έτσι κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε μία πλατφόρμα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ακόμη μαθητών. Όσον αφορά τους χορηγούς που μας βοήθησαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού, εκτός από την υποστήριξη του σχολείου, τους προσεγγίσαμε μέσω μίας χορηγικής καμπάνιας την οποία δημιουργήσαμε, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα το προϊόν και τις προοπτικές του.

 

/Edu-tailor

 

Μέσα από την παραπάνω διαδικασία αλλά και στα πλαίσια όλου του προγράμματος μάθαμε πάρα πολλά. Για αυτό καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εικονική επιχείρηση μπορεί να ωφελήσει τους συμμετέχοντες της ποικιλοτρόπως. Πιο συγκεκριμένα, από τις πρώτες κιόλας μας συνεδριάσεις μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα, μας βοήθησε να αποκτήσουμε την αίσθηση της «ομάδας» και να κατανοήσουμε την αξία της συνεργασίας. Αντιληφθήκαμε πως μόνο αν λειτουργήσουμε σαν ενιαίο σύνολο θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Έτσι, έχοντας ενστερνιστεί όλα τα παραπάνω οι ως τώρα εργασίες μας διεξάχθηκαν ομαλά και η μεταξύ μας επικοινωνία έχει γίνει άψογη.

Επιπλέον, η εικονική επιχείρηση, μας βοήθησε να αποκτήσουμε ειδικότερες γνώσεις για το πώς λειτουργεί ο κόσμος των επιχειρήσεων στην πραγματική ζωή, κάτι που μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμο στην μελλοντική επαγγελματική μας εξέλιξη. Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες μεταβάλλονται ταχύτατα και ο ανταγωνισμός σε όλα τα επιστημονικά πεδία είναι μεγάλος, είναι απαραίτητο οι νέοι να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες από νωρίς. Έτσι με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα καταφέραμε, όχι μόνο να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, αλλά και να αναπτύξουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες, να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και προθυμία στην ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, να λάβουμε συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση χρηματικών ποσών και την προώθηση ενός προϊόντος μέσα σε μία επιχείρηση και εν τέλει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι μαθητές στην καθημερινότητά μας. Τέλος, το γεγονός ότι διοχετεύσαμε την διάθεση μας για δημιουργία και για εργασία στην παραγωγή ενός προϊόντος που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνική ομάδα που εκπροσωπούμε (μαθητές) είναι μια αίσθηση μαγική και αναντικατάστατη. Μπορεί εύκολα να την παρομοιώσει κανείς με το αίσθημα της ικανοποίησης που νιώθει ένας καλλιτέχνης όταν ολοκληρώσει ένα έργο του!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον εθελοντή μας κ.Πανούση Μιχαήλ της Τράπεζας Πειραιώς για τη βοήθειά του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και για το γεγονός ότι ήταν πάντα πρόθυμος να μας λύσει κάθε απορία.

 

/Edu-tailor

Για περισσότερα επισκεφτείτε το  Edu-tailor στο Facebook