ΔΙΕΘΝΕΣ
13/07/2018 10:54 EEST | Updated 13/07/2018 11:48 EEST

«Είναι το μοναδικό μου παιδί»: 30 διάσημοι διαβάζουν το γράμμα μιας μητέρας που χωρίστηκε από το παιδί της

Καταγγέλλοντας την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

ORLANDO ESTRADA via Getty Images

Πώς μπορεί να μοιάζει η αίσθηση του βίαιου αποχωρισμού ενός παιδιού από τη μητέρα του; Σίγουρα πρόκειται για ένα συναίσθημα που αν κάποιος δεν το ζήσει, δεν μπορεί να το περιγράψει με ακρίβεια. 

Αυτή την κατάσταση βιώνουν εδώ και καιρό μετανάστες από την Κεντρική Αμερική που, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στις ΗΠΑ, οι ίδιοι απελάθηκαν και τα παιδιά τους κρατήθηκαν από τις αμερικανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι είναι ανήλικα και, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις κάτω των 5 ετών. 

Ενάντια σε αυτή την πολιτική του Τραμπ, που χωρίζει τις οικογένειες, διαδηλώνουν όχι μόνο απλοί πολίτες αλλά και διάσημοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν την αναγνωρισιμότητά τους για να ευαισθητοποιήσουν τις ΗΠΑ και τον πλανήτη ολόκληρο για το ζήτημα. 

Σε βίντεο με τον τίτλο «Με λένε Mirian», 30 επιφανείς άνθρωποι από το χώρο του θεάματος, διαβάζουν μπροστά στο φακό το γράμμα μιας μητέρας που αποχωρίστηκε το παιδί της στα σύνορα της Αμερικής, καταδεικνύοντας το εγκληματικό της εν λόγω αντιμεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ.

«Ο γιος μου έκλαιγε, το ίδιο κι εγώ...Είναι το μόνο μου παιδί», αναφέρει μεταξύ άλλων η Mirian, μετανάστρια με καταγωγή από την Ονδούρα, η οποία αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει βίαια και παράνομα τον μόλις 18 μηνών γιο της στα σύνορα του Τέξας. Η Mirian εγκατέλειψε τη χώρα της με το γιο της στην αγκαλιά και ξεκίνησε το ταξίδι για τις ΗΠΑ όταν ο στρατός «έπνιξε» το σπίτι της στα δακρυγόνα. Όταν είπε στους συνοριοφύλακες ότι ζητά άσυλο, εκείνοι της απάντησαν πως θα της έπαιρναν το παιδί, χωρίς καμιά εξήγηση. 

Την παραγωγή του βίντεο έκανε η ηθοποιός Maggie Gyllenhaal. Υπολογίζεται ότι συνολικά 2.300 παιδιά έχουν αποχωριστεί τις οικογένειές τους, εξαιτίας της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ. 

Sponsored Post