Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ στην οδό Ακαδημίας

Η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί από τον οδηγό αξιόποινες πράξεις.
Twitter

Εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνιος Ελευθεριάνος, σχετικά με τα όσα συνέβησαν με το γερανό της ΕΛ.ΑΣ στην οδό Ακαδημίας, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Ειδικότερα, η ανεξέλεγκτη πορεία του γερανού και οι επικίνδυνοι ελιγμοί ανάμεσα σε πλήθος διαδηλωτών, όπως αποτυπώθηκαν σε οπτικοακουστικό υλικό που κάνει από εχθές το γύρο του διαδικτύου, αποτελούν πλέον αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας με στόχο να διαπιστωθεί η διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων.

Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία και θα «ψάξει» το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί από τον οδηγό του γερανού αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα τα εξής αδικήματα: διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκε διαδηλωτής.

Θεοδωρικάκος: Έρευνα για το περιστατικό

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Σημειώνεται πως το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας από διαφορετικούς χρήστες των social media που ανέβασαν τα ντοκουμέντα στα οποία βλέπουμε το όχημα να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς μέσα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας λόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος που πήγε να αντικαταστήσει άλλο γερανοφόρο επιχείρησε τον συγκεκριμένο ελιγμό φοβούμενος ότι θα βρεθεί εγκλωβισμένος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα