ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2020 12:31 EET | Updated 24/02/2020 16:37 EET

Είσοδος μεγάλης τουρκικής στρατιωτικής οχηματοπομπής στην Ιντλίμπ της Συρίας

Αποτελείται από περίπου 50 οχήματα.

ASSOCIATED PRESS

Μία μεγάλη τουρκική στρατιωτική οχηματοπομπή εισήλθε στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Sabah, που επικαλείται το Ihlas News Agency, η οχηματοπομπή, αποτελούμενη από περίπου 50 οχήματα, συνοδευόταν από δυνάμεις του «Συριακού Εθνικού Στρατού» (γνωστού επίσης ως «Ελεύθερου Συριακού Στρατού»- αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας).

Σύμφωνα με αναφορές, η Τουρκία αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της που περιφρουρούν την περιοχή.

Ρωσία και Τουρκία ετοιμάζονται για νέες διαβουλεύσεις 

Στο μεταξύ, η Μόσχα και η Αγκυρα ετοιμάζουν μια νέα σειρά διαβουλεύσεων για την κατάσταση στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται μια νέα σειρά διαβουλεύσεων, η οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μια συμφωνία για το πώς θα πετύχουμε, ώστε να υπάρξει πραγματικά μια ζώνη αποκλιμάκωσης και να μην επιχειρούν εκεί οι τρομοκράτες» , δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο Λαβρόφ, επεσήμανε ότι «κανένας και ποτέ δεν συμφώνησε στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, ότι δεν θα δίδονται στους τρομοκράτες απαντητικά πλήγματα, σε περίπτωση που θα επιχειρήσουν να δράσουν όπως άρχισαν να δρουν».