ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/02/2021 10:42 EET | Updated 18/02/2021 11:04 EET

Εισβολή αντιεξουσιαστών υπέρ Κουφοντίνα στο Υπουργείο Υγείας

65 προσαγωγές.

Eurokinissi

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, νωρίς το πρωί, 65 αντιεξουσιαστές έφθασαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους και πέταξαν φυλλάδια. Στη συνέχεια, κατάφεραν να περάσουν στην είσοδο τού κτιρίου, όπου και παρέμειναν για περισσότερο από μία ώρα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου σε έντεκα φορές ισόβια για τη δράση του με την ΕΟ 17 Νοέμβρη.

Πολύ γρήγορα έφθασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λίγο πριν από τις δέκα προχώρησαν στην προσαγωγή και των 65 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι καταληψίες ανήρτησαν στο διαδίκτυο ένα κείμενο με τις θέσεις τους, αναφερόμενοι και στη διαχείριση τής πανδημίας από την Κυβέρνηση, αλλά και στο ζήτημα Κουφοντίνα.

Με βασικό αίτημά τους τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις Φυλακές Κορυδαλλού κάνουν λόγο για προσπάθεια εξόντωσής του από την πολιτεία.
Ο καταδικασμένος για τρομοκρατική δράση πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου και ήδη έχει εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς η κατάστασή του εμπνέει ανησυχία.

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες δικηγόροι είχαν συναντηθεί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, χωρίς όμως ακόμα να έχει βρεθεί λύση για το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η εξέλιξη προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, καθώς βλέπουν ότι αναβαθμίζονται συνεχώς οι ενέργειες συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας, με απρόβλεπτες συνέπειες.