ΔΙΕΘΝΕΣ
10/10/2019 12:40 EEST | Updated 10/10/2019 12:45 EEST

Εκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας - Ενα αυτοκίνητο έσωσε τη ζωή του και πολλών άλλων

Μια συγκινητική αλλά και διδακτική ιστορία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Facebook/Michael Turlin

Ο Μάικλ Τούρλιν προσπάθησε να τερματίσει τη ζωή του δύο φορές τον Αύγουστο του 2009, όταν έχασε τη δουλειά του, είδε τον γάμο του να διαλύεται και να πεθαίνουν η μητέρα του και ο καλύτερός του φίλος - όλα αυτά μέσα σε τρεις μήνες.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο 60χρονος Βρετανός  λέει στο SkyNews πως βοηθά τους άλλους να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους με μια ασυνήθιστη μέθοδο - το αυτοκίνητό του, μια Bentley.

Οι ψυχιατρικές κλινικές στην Ευρώπη γεμίζουν ασθενείς. Έχουν όμως τον εξοπλισμό για να λειτουργήσουν;

«Πριν από δέκα χρόνια βρισκόμουν σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος» περιγράφει. 

«Είχα χάσει τα πάντα και μαζί την ψυχική μου υγεία. Ημουν σε τόσο άσχημη θέση, που έβλεπα το τέλος μου. Ειχα μείνει μόνος μου, καθόμουν σε ένα άδειο διαμέρισμα και είχα όλα αυτά τα περίεργα πράγματα έρχονταν στο μυαλό μου. Την πρώτη φορά πήρα υπερβολική δόση αλλά δεν λειτούργησε. Η δεύτερη απόπειρα επίσης απέτυχε και μπήκα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου μου διαγνώστηκε διπολική διαταραχή. Μου χορηγήθηκαν φάρμακα, αλλά μόνο όταν βγήκα από το νοσοκομείο μπορούσα να αλλάξω τη ζωή μου» λέει.

Και συνεχίζει: «Επιασα καινούρια δουλειά στην εταιρεία που εργαζόμουν πριν και ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα χορού. Ξαναπαντρεύτηκα το 2014 και η ζωή μου βελτιώθηκε. Αλλά ήταν η αγορά ενός αυτοκινήτου που πραγματικά με βοήθησε να αλλάξω τις ζωές των άλλων».

Με μια απρόσμενη επιστροφή φόρου, στα 60α του γενέθλια σκέφτηκε: «Τι να κάνω με τα χρήματα αυτά; Μήπως το ξοδέψω σε διακοπές; Ή να αγοράσω κάτι ιδιαίτερο;»

Τότε είδε ένα αυτοκίνητο μάρκας Bentley στο eBay και είπε: «Γιατί όχι;!».

Το παρήγγειλε χωρίς καν να το δει από κοντά. Μόλις το παρέλαβε έγραψε στο μπροστινό και το πίσω μέρος του οχήματος με χρυσά γράμματα: «Ζώντας το όνειρο».

Πλέον, ο Τούρλιν εμφανίζεται σε εκθέσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη Βρετανία με την Bentley του, για να μιλήσει για την ψυχική υγεία και να βοηθήσει άλλους. «

«Λέω στους ανθρώπους την ιστορία μου και τους ενθαρρύνω να μιλάνε για τα προβλήματά τους. Εχω εμφανιστεί σε περίπου 50 εκθέσεις αυτοκινήτου και έχω μιλήσει με εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες. Ενας άνθρωπος μου είπε πρόσφατα ότι ευχόταν να τον είχε συναντήσει ο γιος του, προτού βάλει τέλος στην ζωή του.

«Οι άνθρωποι συχνά δεν μπορούν να μιλήσουν με τα μέλη της οικογένειας, επειδή είναι πολύ κοντινά τους πρόσωπα. Χρειάζονται να μιλήσουν με έναν άγνωστο. Στις εκθέσεις αυτοκινήτων, οι άνθρωποι ανοίγονται και μου μιλούν επειδή είναι χαλαροί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, μακριά από τα πάντα» τονίζει.

Και καταλήγει: «Είμαι απλά ευγνώμων που οι προσπάθειές μου να βάλω τέλος στη δική μου ζωή δεν έπιασαν. Αισθάνομαι πραγματικά σαν να ″ζω το όνειρο″».

Πηγή: SkyNews