ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/04/2019 13:37 EEST

Εκλεισε η Πειραιώς λόγω πλημμύρας, βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 13:00.

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Το μεγαλύτερο «θύμα» της κακοκαιρίας ήταν η οδός Πειραιώς.

Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές που πέφτουν από το πρωί της Δευτέρας.

Το μεγαλύτερο «θύμα» της κακοκαιρίας ήταν η οδός Πειραιώς, η οποία πλημμύρισε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να κλείσει από το ύψος της Χαμοστέρνας έως και την Πέτρου Ράλλη. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 13:00.

 

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εκτός από την αυξημένη κίνηση σε κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, προβλήματα αντιμετώπισε και ο Πειραιάς. Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως στο Πασαλιμάνι, ενώ μποτιλιαρίσματα και καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στην Παραλιακή λεωφόρο, από το Φαληρικό Δέλτα προς το λιμάνι του Πειραιά, στην κάθοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον κόμβο Χαμοστέρνας και στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού, από την Αττική Οδό προς τα ΚΤΕΛ.

 

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Συνεχίζονται οι βροχές και η κακοκαιρία

Βροχερός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια σχεδόν όλης της εβδομάδας. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το νέο κύμα κακοκαιρίας, με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις να έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τα εντονότερα φαινόμενα αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική Μακεδονία και στις Κυκλάδες και στη συνέχεια στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα από καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Την Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με μικρότερη ωστόσο ένταση σε σχέση με τη Δευτέρα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ

Sponsored Post