ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2019 19:58 EET | Updated 11/12/2019 20:04 EET

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Λίβερπουλ: Ιδιωτικό αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου

Πηγή της ομάδας της Λίβερπουλ επιβεβαίωσε ότι στο ιδιωτικό αεροσκάφος επέβαινε και ένας από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, ο Μάικ Γκόρντον.

Henryk Sadura via Getty Images

Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Λίβερπουλ, Τζον Λένον, ακυρώθηκαν όταν ένα ιδιωτικό αεροπλάνο βγήκε από τον αεροδιάδρομο νωρίτερα μέσα στην ημέρα, προκαλώντας αναστάτωση.

Ο αερολιμένας ήταν κλειστός μέχρι τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ενώ έρευνα έχει δρομολογηθεί για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη την ώρα που το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο γύρω στις 8 το πρωί.

Τέσσερα άτομα επέβαιναν στο αεροπλάνο και σύμφωνα με το BBC δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Πηγή της ομάδας της Λίβερπουλ επιβεβαίωσε ότι στο ιδιωτικό αεροσκάφος επέβαινε και ένας από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, ο Μάικ Γκόρντον. Ο κ. Γκόρντον, που είναι ο πρόεδρος του Fenway Sports Group, είχε πετάξει από το Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης για το Λίβερπουλ προκειμένου να πάρει μέρος σε συνάντηση του συλλόγου.

«Δεν τραυματίστηκε, αλλά θα ήθελε να μεταβιβάσει την εκτίμησή του στο προσωπικό του αεροδρομίου του Λίβερπουλ και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για το καταπληκτικό τους έργο», ανέφερε η πηγή.

Μια εκπρόσωπος της VistaJet πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε πλήρως με το αεροδρόμιο και τις αρμόδιες αρχές καθώς διερευνούν την υπόθεση περαιτέρω».

Το αεροπλάνο δεν μπορούσε να μετακινηθεί μέχρις ότου οι αξιωματούχοι του κλάδου διερεύνησης ατυχημάτων κρίνουν ότι είναι ασφαλές , αναφέρει το BBC.

Λόγω του συμβάντος, παραπάνω από 9.000 επιβάτες έμειναν στον «αέρα» με τις πτήσεις τους να ακυρώνονται, να καθυστερούν ή να μεταφέρονται στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

πηγή: bbc