Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση μισής ώρας

Μισή ώρα παράταση έδωσε η ΕΔΕΚΑΠ λόγω μεγάλης συμμετοχή σε κάποια εκλογικά κέντρα - Στις 19:30 κλείνουν οι κάλπες.
|
.
.
Eurokinissi

Στις 19:30 θα κλείσουν οι κάλπες για τη ψηφοφορία του δεύτερου γύρου για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, η οποία άρχισε στις 7 το πρωί της Κυριακής.

Μισή ώρα παράταση έδωσε η ΕΔΕΚΑΠ καθώς υπάρχει μεγάλη συμμετοχή σε κάποια εκλογικά κέντρα. Κατά συνέπεια οι κάλπες αντί για τις 19:00, θα κλείσουν στις 19:30 σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Οι υπεύθυνοι ακύρωσαν την διαδικασία στο εκλογικό τμήμα της Ερέτριας, λόγω τεχνικού προβλήματος δεν είχε καταχωρηθεί καμία ψήφος στο ηλεκτρονικό σύστημα, οπότε και έγινε η ακύρωση για να μην προκύψει ζήτημα ακυρότητας του εκλογικού αποτελέσματος μετά την ανακοίνωση του.

Εξάλλου, ένταση μεταξύ Αντιπροσώπων δημιουργήθηκε στο εκλογικό τμήμα του Ορχομενού όταν επιχειρήθηκε να περαστούν στα τάμπλετ ψηφοφόροι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν ψηφίσει.

Μέχρι τις 19:30 που θα κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 200.000. Στον πρώτο γύρο των εκλογών είχαν ψηφίσει 270.706 πολίτες

Εκτιμάται ότι γύρω στις 21.00 θα έχουμε την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α′ γύρο.

.
.
Eurokinissi

Ενωτικά ήταν τα μηνύματα των δύο υποψηφίων, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη» πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή, στείλαμε το μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική, ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα όλοι οι δημοκράτες (προσέρχονται) στις κάλπες. Καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή για ισχυρή Ελλάδα και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολύ δουλειά. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς».

«Το ΠΑΣΟΚ μπροστά, η Ελλάδα ψηλά» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος:

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Της παράταξης, η οποία έδινε φωνή πάντα στους μη προνομιούχους και σήμερα είναι εδώ, για να δώσει ξανά φωνή, στους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021. Με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ανθρώπους, όλους εκείνους, οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες» είπε, από πλευράς του, ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, άσκησε σήμερα το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ ενθαρρυντική και μας γεμίζει ευθύνες. Διότι από εδώ και πέρα έχουμε δουλειά να κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι μια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική σκηνή του τόπου, σήμερα. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτόν τον στόχο θα δουλέψω την επόμενη ημέρα με όποιον εκλεγεί πρόεδρος.»

Υπενθυμίζεται πως νικητής στον πρώτο γύρο ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 99.120 ψήφους, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί, με 69.827 ψήφους. Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

-Νίκος Ανδρουλάκης: 36,88% (99.120 ψήφους).

-Γιώργος Παπανδρέου: 27,97% (75.183 ψήφους).

-Ανδρέας Λοβέρδος: 25,98% (69.827 ψήφους).

-Παύλος Χρηστίδης: 3,25% (8.733 ψήφους)

-Παύλος Γερουλάνος: 2,99% (8.027 ψήφους)

-Χάρης Καστανίδης: 2,94% (7.908 ψήφους)

Την προηγούμενη Κυριακή στις κάλπες είχαν προσέλθει 271.000 άτομα.