Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Κίνηματος Αλλαγής: Μια γιορτή της Δημοκρατίας, μια προοπτική για τη χώρα μας

Η Κεντροαριστερά μπορεί να γίνει ο επιταχυντής για ανάπτυξη και ευημερία που θα διαχέεται παντού.
|
.
.
Eurokinissi

Ναι αυτή η Κυριακή είναι μια μέρα γιορτής της Δημοκρατίας! Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ προτείνουν αυτήν τη βαθιά δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή προέδρου. Είναι μια εμπειρία δώρο στους πολίτες και ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους. Ας αδράξουμε την ευκαιρία και ας ψηφίσουμε έναν από τους έξι εξαιρετικούς υποψήφιους.

Γιατί; Η χώρα μας και οι πολίτες χρειάζονται περισσότερο από ποτέ μια ισχυρή Κεντροαριστερά που θα προτείνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον, με ρεαλιστικές πολιτικές ανάπτυξης και ευημερίας με συμμετοχή των περισσοτέρων και με έγνοια τη μείωση των ανισοτήτων.

Η Κεντροαριστερά, η Σοσιαλδημοκρατία και το Κέντρο μπορούν να προωθήσουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αξιοκρατία και αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Η Κεντροαριστερά μπορεί να γίνει ο επιταχυντής για ανάπτυξη και ευημερία που θα διαχέεται παντού, σε μια Ελλάδα που θα τολμά να πρωτοπορεί σε πολλά στον 21ο αιώνα.

Η Κεντροαριστερά μπορεί να προωθήσει πολιτικές που θα στοχεύουν σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης για όλους και όχι για λίγους. Πολιτικές που θα προωθούν την ενεργειακή μετάβαση χωρίς να πέφτει δυσανάλογα το βάρος στους πιο αδυνάμους.

Πολιτικές που θα μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα με βέλτιστες λύσεις που δεν θα λαβώνουν τα βουνά μας.

Πολιτικές που θα στηρίζουν την νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία και το δικαίωμα να μείνουν να εργαστούν και να ευημερήσουν στη χώρα τους.

Πολιτικές που θα αγκαλιάζουν και θα υποστηρίζουν τις νέες οικογένειες, όχι με οριζόντια επιδόματα, αλλά με εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, φροντίδας, προσχολικής αγωγής και εκπαίδευση παντού: σ ’ένα χωριό στην Πελοπόννησο στη Θράκη και σε νησί είτε σε μία αστική γειτονιά.

Πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν ριζοσπαστικά το έλλειμα στην απονομή δικαιοσύνης που τραυματίζει τις βασικές αρχές της δημοκρατικής μας κοινωνίας στη συνείδηση των πολιτών.

Πολιτικές που θα υποστηρίξουν, θα εκπαιδεύσουν και θα ελέγξουν τους δήμους της χώρας στην πορεία τους προς πραγματικά «έξυπνες πόλεις» με ολιστική οικιστική ανάπτυξη, με νέες θέσεις εργασίας, με πολιτιστικό κεφάλαιο σε δημιουργική έκρηξη και με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ας δοθεί η ευκαιρία στην Κεντροαριστερά, για μια νέα αρχή αύριο.

Σημείωση: Θα ήταν θαυμάσιο αν υπήρχαν και υποψήφιες! Η αλησμόνητη Φώφη Γεννηματά εργάστηκε γενναία γι’αυτό. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ έχουν εξαιρετικές γυναίκες πολιτικούς, τουλάχιστον ισάξιες των ανδρών στελεχών. Θα πρέπει να τολμήσουν τώρα.

***

Αίγλη Ζαφειράκου

Εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικών Πολιτικών, Σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, υποψήφια στις ευρωεκλογές με το Κίνημα Αλλαγής -ΠΑΣΟΚ.