Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ωρα ανάδειξης αρχηγού, μαζική συμμετοχή στις κάλπες

Παράταση λόγω της μεγάλης προσέλευσης.
Eurokinissi

Σελίδα επιχειρεί να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανάδειξη νέου αρχηγού μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής (17/9).

Έκλεισαν οι κάλπες της ψηφοφορίας ανάδειξης νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 9 το βράδυ, μετά από ολιγόωρη παράταση, με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που περίμενε αρχικά η Κουμουνδούρου.

Eurokinissi

Η προσέλευση είναι μαζική, ενώ σχεδόν από το 25% των ψηφοφόρων είναι νέα μέλη. Εως τις έως τις 17:50 δέκα είχαν ψηφίσει 110.000. Ο ρυθμός που έχει παρατηρηθεί είναι 250 ακόμα και 270 ψήφοι το λεπτό και κατά μέσο όρο, από το πρωί περισσότερες από 11.000 ψήφοι την ώρα. Ο αριθμός όσων έχουν ψηφίσει είναι πολύ πάνω από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις που υπήρχαν. Κάποιοι εκτιμούν ότι όχι απλά θα περάσει τις 130.000 αλλά μπορεί να πλησιάσει και τις 140.000.

Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Πού ψήφισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Πρώτος έφτασε στο στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, ο Νίκος Παππάς ο οποίος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δηλωσε:

«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε.Συμμετέχουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του». «Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα ‘χυλό’ χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».

.
.
Eurokinissi


Καταληκτικά ο κ. Παπππάς ανέφερε: «Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης».


Στις 10.00 ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), η Έφη Αχτσιόγλου.

Ένα από τα φαβορί της κούρσας, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου» και τόνισε ότι «σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά». «Κι εμείς», υπογράμμισε, «είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα τους, στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

«Χτες ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε», είπε, για να σημειώσει: «Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

..
..
Eurokinissi

Στην Καλλιθέα ψήφισε ο Στέφανος Τζουμάκας

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και την Αριστερά και έχουμε μεγάλη δυνατότητα ακόμα μέχρι το βράδυ πάρα πολλοί φίλοι και μέλη να λάβουν μέρος στη διαδικασία της εκλογής, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή γιατί το θεωρώ σημαντικό, γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία.

Είχαμε μια ήττα μπορούμε να πάμε σε ανασυγκρότηση, για να πάμε σε μια κυβερνητική πολιτική πλειοψηφία για να αναλάβουμε την ευθύνη για της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα πολιτικό, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και η ηγεσία του να είναι όρθια και να μην υποκαθίσταται από άλλα κέντρα δύναμης μέσα και έξω από τη χώρα.

Το βασικό πρόβλημα σε όλο το δυτικό ημισφαίριο είναι η υποκατάσταση της πολιτικής από άλλες δυνάμεις που υπάρχουν σε κάθε χώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα εκφυλισμού και παρακμής στο δημόσιο βίο.
Ένας είναι ο κριτής το εκλογικό σώμα και η βάση μας. Είναι ανώτατοι όλων μας, έχουν το κριτήριο το βράδυ να υπάρξει μια κατεύθυνση. Όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε»

Παρέα με το σκύλο του ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι όπου τον αποδέχθηκαν ιδιαίτερα θερμά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε σέλφι και αντάλλαξε χειραψίες.

.
.
Eurokinissi

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτο ψήφισε στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία).

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

.
.
Eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας: Βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα

Το μαζικό «παρών» των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην Πλάκα.

.
.
Eurokinissi

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάπες. Το δικό τους ”παρών” μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες, το δικό τους μαζικό ”παρών” λοιπόν δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».