ΔΙΕΘΝΕΣ
23/10/2018 20:16 EEST

Εκπαιδευτικοί που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης «σπάνε» τη σιωπή τους με ένα νέο hashtag

Το νεό κίνημα #ΜeToo της εκπαίδευσης με την ονομασία #PasDeVague, δηλώνει βροντερό παρόν, καθώς όλο και περισσότεροι καθηγητές που μέχρι πρότινος σιωπούσαν, καταγγέλλουν δημοσίως  ότι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού ή κακοποίησης από μαθητές

Πλέον μιλούν ανοιχτά πλέον για την δική τους εμπειρία όπως την βίωσαν μέσα στο σχολείο ειδικά μετά το τελευταίο ειδεχθές περιστατικό που συνέβη στη Γαλλία.

Εκφράζοντας την οργή τους γι΄αυτό που συνέβη στην πόλη Creteil, οι δάσκαλοι ξεσπούν και με μηνύματά τους βομβαρδίζουν το Twitter.

Αναλυτικότερα, την Περασμένη Πέμπτη ένας μαθητής 15 ετών μπήκε ένοπλος στην τάξη και απειλούσε την καθηγήτριά του. Η καθηγήτρια έκανε τη σχετική καταγγελία στην αστυνομία και ο μαθητής παραδόθηκε την ίδια μέρα με τη συνοδεία του πατέρα του.

Από την Κυριακή μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί πάνω από 20.000 tweets που αφορούν περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος καθηγητών

«Ένας συνάδελφός μου χτυπήθηκε από έναν σπουδαστή. Τίποτα δεν συνέβη: #PasdeVague»

Ενώ ένα  άτομο στο Twitter κατέστησε σαφές ότι το #PasDeVague δεν προβάλλει το μίσος των μαθητών, αλλά μάλλον τον θυμό και μερικές φορές την απελπισία τους ενάντια στη σχολική διοίκηση για την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει κοινωνικά προβλήματα.

Πολλοί είναι αυτοί, βέβαια, κυρίως μαθητές που καταγγέλλουν ότι το κίνημα αγιοποιεί τη συμπεριφορά των δασκάλων και των καθηγητών ενάντια στους μαθητές που-όπως επισημαίνουν- δεν είναι και η καλύτερη. 

Πηγή: BBC