ΔΙΕΘΝΕΣ
24/03/2018 12:56 EET | Updated 24/03/2018 18:30 EET

Αίγυπτος: Δύο αστυνομικοί, τα θύματα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Αλεξάνδρεια

Amr Dalsh / Reuters

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τη στιγμή που από το σημείο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της Ασφάλειας της πόλης.

Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επί τόπου. Ο δεύτερος, που ήταν νεοσύλλεκτος, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας, στρατηγός Μοστάφα ελ Νεμρ, δεν έπαθε το παραμικρό. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη επισκέφθηκε το σημείο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση. Όπως είπε, το γεγονός αυτό δεν θα τον αποτρέψει από το ”να πράξει το καθήκον του”, φροντίζοντας για την ασφάλεια των προεδρικών εκλογών που ξεκινούν σε δύο ημέρες.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε έναν όχι ιδιαίτερα πολυσύχναστο δρόμο της Αλεξάνδρειας. Μια πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Αλ Αχράμ έκανε λόγο για ”τρομοκρατική έκρηξη με στόχο την αυτοκινητοπομπή” του στρατηγού ελ Νεμρ.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ο γενικός εισαγγελέας Νάμπιλ Σάντεκ διέταξε την έναρξη ”κατεπείγουσας και διευρυμένης έρευνας” για την υπόθεση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)

Sponsored Post