ΔΙΕΘΝΕΣ
02/06/2019 15:18 EEST | Updated 02/06/2019 17:03 EEST

Εκρήξεις στην Καμπούλ - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Μαγνητική βόμβα σε λεωφορείο και δύο βόμβες σε δρόμους.

Omar Sobhani / Reuters

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μεταξύ των οποίων και μία από μαγνητική βόμβα σε λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές. Περίπου 20 λεπτά μετά την έκρηξη αυτή, σημειώθηκαν άλλες δύο, στις άκρες δρόμων.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και 24 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και δύο δημοσιογράφοι της περιοχής. Σπίτια και καταστήματα γύρω από τους χώρους των εκρήξεων υπέστησαν ζημιές, και οι δυνάμεις ασφαλείας μπλόκαραν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στα σημεία των εκρήξεων.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο τόσο οι Ταλιμπάν όσο και το ISIS έχουν κατά καιρούς πραγματοποιήσει επιθέσεις στην πρωτεύουσα.

Η βία συνεχίζεται στο Αφγανιστάν: Οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν και και επτά τραυματίστηκαν το Σάββατο σε μια επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στην πόλη Γκαζνί, όπως είπε ο Χαμάντ Χαν Σίρα, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, στο AFP. Αν και οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ πρόκειται να αρχίσουν νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στη Ντόχα αυτόν τον μήνα, η βία συνεχίζεται ανεξέλεγκτη, πολλές φορές με θύματα αμάχους. Την Παρασκευή, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν σε έκρηξη, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε το ISIS, έξω από στρατιωτική ακαδημία στην πρωτεύουσα.

Sponsored Post