ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/12/2017 13:17 EET

Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις καιρικές συνθήκες

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση

Eurokinissi

Ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στην πόλη λαμβάνει μέτρα προστασίας για τους άστεγους και τις υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες από σήμερα Παρασκευή και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με είσοδο από την οδό Σόλωνος.

Καθ′ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί τετραψήφια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον αριθμό 1595 του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Ομάδες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα επιχειρούν επιτόπιες παρεμβάσεις, παρέχοντας ρουχισμό και κουβέρτες αλλά και δίνοντας πληροφορίες για μεταφορά σε οργανωμένες δομές.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση μέχρι τη λήξη της επιφυλακής στα νούμερα 210 5246515 και 210 5246516 για να δέχεται τις αναφορές πολιτών σχετικά με τον εντοπισμό αστέγων που έχουν ανάγκη από βοήθεια.