ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/08/2019 08:48 EEST

Έκτακτες αποφάσεις στις αστικές συγκοινωνίες

Για να καλυφθούν ελλείψεις που διαπιστώθηκαν.

Eurokinissi

Οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στις αστικές συγκοινωνίες, επιχειρείται να καλυφθούν κατά κάποιο τρόπο, από τις αποφάσεις του Γιάννη Κεφαλογιάννη, υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, επειδή είναι αποδεκατισμένο το προσωπικό στα λεωφορεία, αποφασίστηκε να επιστρέψουν στον ΟΑΣΑ περίπου 30 οδηγοί οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα (!), που δεν εξελέγησαν από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Επίσης, θα γίνει υγειονομικός επανέλεγχος σε περιπτώσεις οδηγών με αναρρωτική άδεια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παράνομες διαδικασίες.

Οσον αφορά στον συνωστισμό που παρατηρείται στα μηχανήματα εισιτηρίων συγκεκριμένων σταθμών, θα λειτουργήσουν επιπλέον εκδοτήρια με προσωπικό σε σταθμούς όπως: Σύνταγμα, Ακρόπολη και Μοναστηράκι. Παράλληλα, γίνονται από τώρα ενέργειες, σε συνεννόηση με τράπεζες, ώστε να χρησιμοποιούνται οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες σαν ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Για το μείζον ζήτημα που έχει παρατηρηθεί στα αεροδρόμια, αναφορικά με τις καθυστερήσεις αναχωρήσεων, λόγω αυξημένης κυκλοφορίας και έλλειψης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ήδη προστέθηκαν τέσσερις ελεγκτές στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η πρόσληψη ακόμη 47 ελεγκτών, ωστόσο θα χρειαστούν έναν χρόνο εκπαίδευση.

Καταλήγοντας, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα λεωφορεία, για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής. Για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και για την αποφυγή κρουσμάτων χειροδικίας, οι ελεγκτές θα συνοδεύονται από αστυνομικούς.