Μητσοτάκης: Εκτακτο επίδομα 600 ευρώ σε ένστολους ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού

Νέα στήριξη στις ΜμΕ - 20/12 η καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ - Την 1η Μαϊου η τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού.
.
.
Eurokinissi
Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη
Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη
Eurokinissi

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για το τραγικό δυστύχημα σε δημοτικό σχολείο των Σερρών όπου σκοτώθηκε ένας 11χρονος μαθητής και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τρίπολη όπου βρίσκεται από το πρωί, στο πλαίσιο περιοδείας που κάνει στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας την ανάπτυξη ύψους 6% που καταγράφεται –η οποία είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο- στην αύξηση της απασχόλησης κατά 250.000 καινούριων θέσεων εργασίας και στις περισσότερες επενδύσεις, όπως αυτές που γίνονται στην Τρίπολη κάνοντας λόγο για «συνθήκες μίας μεγάλης επενδυτικής αναγέννησης» και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δύο φαρμακοβιομηχανίες που επισκέφθηκε νωρίς το πρωί.

Μένοντας στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και της στήριξης που παρέχει η κυβέρνηση στην κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το έκτακτο επίδομα στους οικονομικά ευάλωτους πολίτες θα καταβληθεί στις 20/12 ενώ προσδιόρισε την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού την 1 Μαϊου του 2023.

Νέα μέτρα στήριξης για ΜμΕ και ένστολους

Παράλληλα ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα, ένα για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ένα ως «ευχαριστώ» στο έργο των ένστολων της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. «Διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι πρόκειται για μία ανάσα στήριξης στις ΜμΕ ενώ για τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο με τον μισθό τους θα τους καταβληθεί εφάπαξ επίδομα ύψους 600 ευρώ ανά υπάλληλο. «Με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι ένστολοί μας όλα αυτά τα χρόνια, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού», ήταν η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που θα ισχύσει από το νέο έτος αλλά και στην αύξηση κατά περίπου 8% των αποδοχών για 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Μίλησε επίσης για το «καλάθι του νοικοκυριού» που όπως είπε φέρνει αποτελέσματα και έκανε λόγο για «καλάθι του σνομπισμού» για όσους στάθηκαν απέναντι στη μέτρο της κυβέρνησης.

«Δεν ήρθα να σας πω ότι όλα είναι καλά. Μπορώ όμως να σας πω ότι νιώθω, ακούω και προσπαθώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε με νόημα: «Άλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι δρουν» και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας εβδομάδας ως ένα μικρό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών και στην στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «οφείλουν και οι τράπεζες να δώσουν το κοινωνικό τους μέρισμα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την Πελοπόννησο, με πάνω από 200 έργα να υλοποιούνται ή να δημοπρατούνται τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την τοπική οικονομία.

«Οι πολίτες συγκρίνουν και κρίνουν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τα διλλήματα των εκλογών, υπογράμμισε ότι «οι πολίτες συγκρίνουν και κρίνουν» και έκανε αναφορά στην αύξηση φόρων επί προηγούμενης κυβέρνησης και στο έργο της σημερινής. «Δυστυχώς έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική του και σε θέματα οικονομίας αλλά και σε εθνικά θέματα.

«’Η δεύτερη φορά στην συμφορά ή δεύτερη εντολή στην προκοπή», είναι το δίλλημα που έθεσε ευθέως ο πρωθυπουργός ενώ επανέλαβε το ερώτημα «Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας;». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απλή αναλογική σημείωσε ο πρωθυπουργός ότι «η πρώτη κάλπη θα καθορίσει το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη μέρα» και ξεκαθάρισε τον στόχο: «Πάμε για μία αυτοδύναμη Ελλάδα με κυβέρνηση τη ΝΔ».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα