ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2019 11:59 EEST | Updated 12/06/2019 14:21 EEST

Εκτεταμένα επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περί έκδοσης υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα.

ASSOCIATED PRESS

Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία εναντίον διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο έκδοσης υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, διαδηλωτές μπλόκαραν δρόμους γύρω από κυβερνητικά κτίρια, πετώντας τούβλα και άλλα αντικείμενα στην αστυνομία.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιέζει για το νομοσχέδιο, που επιτρέπει την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα και αναμένεται να τεθεί σε τελική ψηφοφορία στις 20 Ιουνίου. Ωστόσο, το Νομοθετικό Συμβούλιο έχει καθυστερήσει τη δεύτερη ανάγνωσή του.

Το Νομοθετικό Συμβούλιο, που πρόσκειται στο Πεκίνο, ανακοίνωσε πως η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη θα γίνει κάποια στιγμή αργότερα, η οποία δεν προσδιορίστηκε.

 Πρόκειται για την πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται πλαστικές σφαίρες στο Χονγκ Κονγκ εδώ και δεκαετίες. Μέχρι τώρα έχουν τραυματιστεί 22 άτομα. 

 

Μέχρι τώρα οι διαδηλώσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, με χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους και να επιχειρούν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτίρια εν όψει της προγραμματισμένης συζήτησης επί του νομοσχεδίου. Ωστόσο την Τετάρτη επήλθε κλιμάκωση, με χρήση δακρυγόνων εναντίον ακτιβιστών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα κτίρια.