ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/08/2018 11:20 EEST | Updated 23/08/2018 11:23 EEST

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον βομβιστή του Πειραιά

Eurokinissi

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε το βομβιστή που επιτέθηκε χθες Τετάρτη σε κτίριο που στεγάζει γραφεία στον Πειραιά, κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Το άτομο αυτό ανέφερε ότι είδε έναν κρανοφόρο να αφήνει στις 2.00 τα ξημερώματα ένα πακέτο στην είσοδο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Νοταρά και Φιλελλήνων. Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, ο δράστης κινούνταν γρήγορα και πιθανόν διέφυγε με αυτοκίνητο, κάτι που προκύπτει από τον ήχο που άκουσε ο μάρτυρας λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Το μοναδικό διαμέρισμα που θα μπορούσε να είναι στόχος στην πολυκατοικία, ανήκει σε δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται σε ναυτιλιακά θέματα. Οι υπεύθυνοι του γραφείου κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία και ανέφεραν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το ποιος θα μπορούσε να τους έχει στοχοποιήσει. Πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι δεν έχουν ούτε προσωπικές ούτε οικονομικές διαφορές με κάποιον.

Η παραπάνω κατάθεση κάνει τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο του λάθους ή της ύπαρξης κάποιου άλλου διαμερίσματος στην περιοχή, που θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός στόχος των βομβιστών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες να ήθελαν να εκφοβίσουν τους υπευθύνους του δικηγορικού γραφείου για κάποια από τις υποθέσεις  που χειρίζονται ή έχουν χειριστεί στο παρελθόν.

Ο τρόπος δράσης του κρανοφόρου και η συνδεσμολογία της βόμβας παραπέμπει σε ενέργεια εκτελεσμένη από ανθρώπους του υποκόσμου.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Αρμόδια πηγή διευκρινίζει, πάντως, ότι το γεγονός πως οι φυσικοί αυτουργοί μπορεί να προέρχονται από τον υπόκοσμο, δεν συνεπάγεται ότι και ο εντολέας προέρχεται από τον ίδιο χώρο.

Η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού -αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από μασούρι δυναμίτιδας και βραδύκαυστο φιτίλι- έχει καταγραφεί κατά το παρελθόν σε ενέργειες από ομάδες της νύχτας. 

Sponsored Post