ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/10/2018 22:17 EET

ΕΛ.ΑΣ.: Αίτημα για παρουσία Έλληνα αξιωματικού στις έρευνες για τον Κατσίφα

Eurokinissi

Την αποστολή Έλληνα αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στην Αλβανία ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από το αντίστοιχο αρχηγείο της αλβανικής Αστυνομίας, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τις έρευνες που αφορούν στον θάνατο του 35χρονου, Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η ελληνική πλευρά επιζητά οι έρευνες να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και να χυθεί φως στις συνθήκες θανάτου του 35χρονου. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επαφή με την αλβανική Αστυνομία και υπέβαλε αίτημα για την αποστολή Έλληνα «συνδέσμου» για τις έρευνες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αλβανική Αστυνομία ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι ο θάνατος του 35χρονου δεν σχετίζεται με την ύψωση της ελληνικής σημαίας για την 28η Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές έκαναν χθες Δευτέρα γνωστό ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε απασχολήσει το 2008 για υπόθεση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί για διακίνηση κάνναβης στο Χαλάνδρι. Τότε, ζούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα, καθώς η μητέρα του δούλευε στην πρωτεύουσα.