ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/11/2020 17:45 EET | Updated 02/11/2020 18:12 EET

ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση συγκέντρωσης και πορείας Κούρδων προς την τουρκική πρεσβεία

«Aπό τη διεξαγωγή της εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» τονίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Eurokinissi

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η συγκέντρωση που έχει εξαγγελθεί για το απόγευμα της Δευτέρας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του «Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν (CDK )» και συμμετοχή ομοεθνών τους που διαμένουν στο Κ.Π.Δ.Α.Α.Α. Λαυρίου.

Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «από τη διεξαγωγή της εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού».

Πηγή: ΑΠΕ