ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/04/2019 09:05 EEST | Updated 05/04/2019 09:10 EEST

ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν γνωρίζαμε για την έρευνα του Λιμενικού στα Εξάρχεια»

«Καρφιά» της ΕΛΑΣ κατά του Λιμενικού για την επιχείρηση.

GADA/EUROKINISSI

Άγνοια είχε η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιχείρηση του Λιμενικού στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Όπως εξηγεί αστυνομική πηγή στη HuffPost Greece, «η έρευνα ήταν του Λιμενικού και δεν ήταν υποχρεωμένοι να μας ειδοποιήσουν. Ωστόσο, η… ιδιαιτερότητα της περιοχής δεν αφήνει περιθώρια για έλλειμμα συνεργασίας. Οι επιχειρήσεις αυτές, στην καρδιά των Εξαρχείων, για να γίνουν με ασφάλεια, θα πρέπει πρώτα να αναπτυχθούν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, προκειμένου να μην κινδυνεύουν αυτοί που κάνουν την έρευνα. Επίσης, εάν υπήρχε συνεργασία το Λιμενικό θα είχαν οι λιμενικοί την ενημέρωση ότι το κτίριο στο οποίο έγινε η έρευνα τελεί υπό κατάληψη και δεν είναι απλά ένα διαμέρισμα στο οποίο κρύβονται ναρκωτικά». 

Από την πλευρά τους πηγές από το Λιμενικό αναφέρουν ότι ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ότι θα γίνει έρευνα στο συγκεκριμένο οίκημα, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

 

Το σοβαρό περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης όταν κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ Λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με την παρουσία Εισαγγελέα μετέβησαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τη στιγμή που Λιμενικοί και Εισαγγελέας αποχωρούσαν, έχοντας συλλάβει δύο γυναίκες, δέχθηκαν επίθεση  επίθεση από ομάδα 50 περίπου ατόμων. Ο εισαγγελικός λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης.