Ελεύθεροι με όρους ο αστυνομικός και η φίλη του που συνελήφθησαν στην τουρκική μεθόριο

Μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση των κινητών τους τηλεφώνων. Συνελήφθησαν 50μ από τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.
picture alliance via Getty Images

Με τον όρο να παραμείνει στην Τουρκία για τις επόμενες 48 ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων τους, αφέθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας αστυνομικός και η γυναίκα, που είχαν συλληφθεί τη νύχτα της Κυριακής, λίγο πριν επιστρέψουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τής ΕΛ.ΑΣ ο Αρχιφύλακας, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, την Κυριακή και ενώ είχε ρεπό πήγε μαζί με μία φίλη του στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Κατά την επιστροφή με το αυτοκίνητό τους, μόλις πενήντα μέτρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, οι τουρκικές αρχές τους ακινητοποίησαν γιατί -όπως είπαν- είχαν πλησιάσει σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο αστυνομικός το πρωί της Δευτέρας δεν προσήλθε στην υπηρεσία του και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τους συγγενείς του και το προξενείο στην Ανδριανούπολη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός.

Με εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου μετέβη στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες των αστυνομικών υπηρεσιών, ενώ υπήρχε ανοικτή γραμμή της Λεωφόρου Κατεχάκη με το Υπουργείο Εξωτερικών και το προξενείο στην Ανδριανούπολη.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα