ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/09/2018 10:15 EEST | Updated 07/09/2018 10:23 EEST

Ελεύθεροι με όρους οι νεαροί που κατηγορούνται για τον βιασμό 20χρονης μετά το παιχνίδι «Ring of Fire»

d3sign via Getty Images

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται για το βιασμό 20χρονης στην Ηλιούπολη, μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στο πλαίσιο του περίφημου παιχνιδιού «Ring of Fire», γνωστό ως «το Δαχτυλίδι της Φωτιάς». 

Η κοπέλα πριν από περίπου δέκα ημέρες πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από παλιούς συμμαθητές της. Όπως είπε, είχε πάει σε σπίτι παλιού συμμαθητή της για να συμμετάσχει σε «reunion» της τάξης τους. Στο διαμέρισμα υπήρχαν πολλά νέα παιδιά όταν κάποια στιγμή ένα από αυτά έριξε την ιδέα για το παιχνίδι «Ring of Fire».

Πρόκειται για ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου οι παίκτες πίνουν αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσεως. Στη μέση ενός τραπεζιού τοποθετείται ένα μπουκάλι αλκοόλ, γύρω του κάθονται οι παίκτες και περιμετρικά της φιάλης οινοπνεύματος σχηματίζεται ένας κύκλος από τραπουλόχαρτα, κάθε ένα από τα οποία αφορά σε διαφορετική εντολή κατανάλωσης αλκοόλ. Επίσης, υπάρχουν τραπουλόχαρτα, τα οποία όταν τα τραβήξει ο παίχτης τότε θα πρέπει να κάνει όποια δοκιμασία του υπαγορεύσει η «μάνα» (αυτός που μοιράζει τα χαρτιά), όσο ακραία και εάν είναι αυτή.

Η 20χρονη, άμαθη στο ποτό, βγήκε σχετικά γρήγορα εκτός παιχνιδιού ζαλισμένη από το αλκοόλ και πήγε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, όπου την πήρε ο ύπνος.

Λίγη ώρα αργότερα δύο συμμαθητές της εμφανίστηκαν στο δωμάτιο και άρχισαν να ασελγούν σε βάρος της, την ώρα που από την εξάντληση την είχε πάρει ο ύπνος. Εκείνη αντιστάθηκε αλλά μάταια. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την άτυχη κοπέλα έχει βρει γενετικό υλικό των δραστών και έχει πιστοποιήσει τον βιασμό, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.