Φωτιά στην Ηλεία: Εντολή για προληπτική εκκένωση στην Κορυφή

Πλησιάζει το χωριό η φωτιά, αναμένεται ένα ακόμη δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους.
|
Πυρκαγιά σÏην Βάλμη Ηλείας, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡÎΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά σÏην Βάλμη Ηλείας, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡÎΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)
ILIALIVE.GR /Eurokinissi

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Κορυφή για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που τη βλέπουν να πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια τους.

Το μεσημέρι η φωτιά είχε οριοθετηθεί αλλά η αλλαγή της φοράς του ανέμου οδήγησε σε αναζωπύρωση. Η φωτιά τώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη και σε μεγάλη έκταση.

Όπως όλα δείχνουν,αναμένεται ένα ακόμη δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους. Στο σημείο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με τον Χαραλαμπος Μπονανος, αντιπεριφερειαρχη Αχαιας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιαννη Αργυροπουλο και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επιχειρησιακό κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού.

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή προσπαθούν να τις περιορίσουν, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα πύρινα μέτωπα.

Η φωτιά έχει μεγάλη έκταση και καίει σε πλαγιά.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά κινείται προς το χωριό, ενώ, με εντολή του Αρχηγείου, «σηκώθηκαν» εφτά εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη Canadair, δύο αεροσκάφη Ari Tractor, δύο ελικόπτερα Erickson και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Βοιωτία και Ηράκλειο Κρήτης

Αντίθετα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία τα νέα όσον αφορά τις πυρκαγιές στο Κορακοβούνι Ηρακλείου και στον στον Αγιο Γεώργιο Βοιωτίας είναι πιο ευχάριστα.