Ελεν Μίρεν: Αγαπώ το Netflix, αλλά να πάει να γ....

Το σχόλιο της ηθοποιού που προκάλεσε δυνατό χειροκρότημα από κινηματογραφιστές και δημοσιογράφους.

Η Ελεν Μίρεν ανέβηκε την Τρίτη στη σκηνή του κινηματογραφικού συνεδρίου CinemaCon κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας της ταινίας «The Good Liar», όμως ο εναρκτήριος λόγος της ήταν αυτός που συζητήθηκε περισσότερο.

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τη σημασία του κινηματογράφου και της εμπειρίας σε μια αίθουσα σε αντίθεση με τις πλατφόρμες streaming υπηρεσιών. «Αγαπώ το Netflix, αλλά να πάει να γ.... το Netflix», είπε η Μίρεν. Το σχόλιο έλαβε δυνατό χειροκρότημα από τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της βιομηχανίας του κινηματογράφου οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα παρουσίασης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μίρεν μιλά δημόσια για την πλατφόρμα. Τον Απρίλιο του 2018 και κατά τη διάρκεια συνέντευξής της με την εφημερίδα «The i», η - βραβευμένη με Οσκαρ - ηθοποιός είπε ότι το Netflix είχε αρνητικά αποτελέσματα στους κινηματογραφιστές, οι οποίοι εξακολουθούν να δημιουργούν ταινίες που προορίζονται για τον κινηματογράφο. «Είναι καταστροφή για σκηνοθέτες όπως ο σύζυγός μου (Τέιλορ Χακφορντ), γιατί επιθυμούν οι ταινίες τους να παρακολουθούνται σε μια αίθουσα μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που πηγαίνουν στις αίθουσες», είπε η Μίρεν. «Οπότε πρόκειται για μια κοινή εμπειρία». Μετά τη βράβευση της ταινίας «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, σε παραγωγή Netflix, στα Οσκαρ, οι συζητήσεις γύρω από τις παραγωγές και κυκλοφορίες ταινιών στην πλατφόρμα και στον κινηματογράφο, έχουν γίνει πιο έντονες.

Πρώτος ο Στίβεν Σπιλμπεργκ πίεσε τους κινηματογραφιστές να γυρίζουν ταινίες για τη μεγάλη και όχι τη μικρή οθόνη, ξεκινώντας καμπάνια με στόχο ο κόσμος να συνεχίσει να πηγαίνει στο σινεμά.

Το θρίλερ «The Good Liar», στο οποίο πρωταγωνιστούν η Μίρεν και ο Ιαν Μακέλεν, αναμένεται να κυκλοφορήσει από το στούντιο Warner Bros, το φθινόπωρο του 2019, στους κινηματογράφους.

Πηγή: Indiewire