ΔΙΕΘΝΕΣ
09/06/2016 03:09 EEST

Ελικόπτερο της Βρετανικής αστυνομίας έπαιρνε «μάτι» ζευγάρια που έκαναν σεξ

Jordan Mansfield via Getty Images
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 29: A police helicopter circles overhead at Gatwick airport in West Sussex on December 29, 2014 in London, England. Flight VS43 was traveling to Las Vegas and returned to the airport due to a reported technical issue with one of the landing gears. (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)

Σε δίκη αναμένεται να παραπεμφθούν αστυνομικοί του South Yorkshire στη Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν το ελικόπτερο της αστυνομίας, προκειμένου να βιντεοσκοπούν ζευγάρια την ώρα που έκαναν σεξ σε απίθανα μέρη.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας εσωτερικής έρευνας. Πρόκειται για τον 41χρονο Matthew Lucas, τον 46χρονο Lee Walls, τον 44χρονο πιλότο Matthew Loosemore και τον 50χρονο συνταξιούχο Adrian Pogmore οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο δικαστήριο του Sheffield Crown. Εκτός των τεσσάρων κατηγορίες βαρύνουν και τον 63χρονο Malcolm Reeves ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί από το σώμα το 2013.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι καταγραφές γινόντουσαν μεταξύ του 2007 και του 20012. Μια τον Αύγουστο του 2007,δυο την ίδια μέρα του Ιουλίου του 2008 και ακόμη μια τον Ιούλιο του 2012.

Το ελικόπτερο με το οποίο έπαιρναν «μάτι» έχει μια κάμερα τελευταίας τεχνολογίας, η οποία κάνει λήψεις με ακρίβεια, και τη μέρα και τη νύχτα. Μάλιστα, φέρεται να καταγράφει εικόνες με θερμική κάμερα, οι οποίες στις οθόνες του ελικοπτέρου εμφανίζονται όπως είναι στην πραγματικότητα.

Και οι πέντε αρνούνται τις κατηγορίες εναντίον τους, αναφέρει δημοσίευμα της Independent.