ΠΟΛΙΤΙΚΗ
02/09/2019 18:49 EEST | Updated 02/09/2019 18:51 EEST

«Ελλάς - Ολλανδία - Συμμαχία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει στην Ολλανδία με το ενδιαφέρον του να εστιάζεται στις νέες τεχνολογίες.

studiocasper via Getty Images
Two crossed national flags on wooden table

Επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 3/9 ο Ελληνας πρωθυπουργός. Πριν συναντηθεί όμως με τον Ολλανδό ομόλογο του Μαρκ Ρούτε, στη Χάγη στις 14.15 (ώρα Ελλάδας), θα κάνει μία στάση στο το Αϊντχόβεν, όπου στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) θα επισκεφθεί την Brainport Region και συγκεκριμένα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφθεί μία περιοχή της Ευρώπης που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης, έχει άμεση σχέση με τη βαρύτητα που δίνει στις νέες τεχνολογίες και στην στήριξη που μπορούν να δώσουν στην οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα.  

Ετσι, στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Ελληνική και Ολλανδική κυβέρνηση, συγκεκριμένα τα δύο υπουργεία Εξωτερικών, θα δημιουργήσουν μια γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα Ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόριος Δημητριάδης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Πρέσβυς Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Διευθυντής του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Δημήτριος Μητρόπουλος.