ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/06/2015 15:57 EEST | Updated 01/06/2015 16:26 EEST

Ανικανοποίητοι οι Έλληνες από το επίπεδο της ζωής τους

Melbourne Streets Avant-garde/Flickr
Melbourne street art in Richmond

Ποιος είπε ότι οι Έλληνες αισθάνονται ικανοποιημένοι με το επίπεδο ζωής που έχουν. Μία έρευνα της Eurostat δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε σχέση με τη ζωή που κάνουν.

Η έρευνα αφορά τις απόψεις των πολιτών των κρατών της ΕΕ για την ποιότητα της ζωής τους γενικά, αλλά και σε εξειδικευμένους τομείς. Σύμφωνα με αυτή οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι είναι οι κάτοικοι της Ευρώπης που δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από το γενικό επίπεδο της ζωής τους.

Ειδικότερα, με βάση την κλίμακα από μηδέν έως δέκα, ο μέσος Ευρωπαίος βαθμολογεί το γενικό επίπεδο ζωής του με 7,1. Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι το βαθμολογούν με 6,2 ενώ στον αντίποδα, οι Δανοί, οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί το βαθμολογούν με 8.

Σε ότι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, ο μέσος Ευρωπαίος τις βαθμολογεί με 7,8 ενώ ο μέσος Έλληνας δίνει βαθμό 7 που είναι και ο μικρότερος μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Ως προς το ζήτημα της κατοικίας, ο μέσος Ευρωπαίος δίνει βαθμολογία 7,5 και ο μέσος Έλληνας 6,6 που είναι από τις χαμηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Αντιστοίχως, ελάχιστα ικανοποιημένος δηλώνει ο μέσος Έλληνας σε τομείς όπως ο χρόνος διαδρομής από το σπίτι στη δουλειά, το γενικό πλαίσιο της ζωής του, οι χώροι πρασίνου, οι όροι εργασίας, η χρήση του ελεύθερου χρόνου και η οικονομική κατάσταση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sponsored Post