ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/01/2019 11:09 EET | Updated 14/01/2019 11:51 EET

Διαγράφηκε και ο Κόκκαλης: «Θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Μείον 2 βουλευτές μετρά από σήμερα το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Μετά την Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης είναι αυτός που βλέπει την έξοδο από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετά την δήλωσή του ότι θα  θα στηρίξει την κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

Με tweet του ο Πάνος Καμμένος ανακοινώνει την διαγραφή του βουλευτή του, κάνοντας και αυτή τη φορά λόγο για διαπραγμάτευση ανταλλαγμάτων για την ψήφο του. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος γράφει: «Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Νωρίτερα, ο Λαρισαίος πολιτικός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος περί στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εξής ανακοίνωση: 

“Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.”

 

Η δήλωση του κυρίου Κόκκαλη έρχεται λίγη ώρα μετά την αντίστοιχη της Έλενας Κουντουρά, η οποία διευκρίνισε ότι θα στηρίξει και εκείνη την κυβέρνηση.

Η Έλενα Κουντουρά διαγράφηκε λίγο αργότερα από τους ΑΝΕΛ, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.

Τόσο η κυρία Κουντουρά, όσο και ο κύριος Κόκκαλης βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κίνα, γεγονός που σχολιάστηκε καυστικά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.