Ένα εντυπωσιακό πείραμα: Το μυαλό αφυπνίζεται όταν βλέπει φωτογραφίες της Jennifer Aniston

Όχι της Julia Roberts, ούτε της Pamela Anderson

Η είδηση προέρχεται από την έρευνα που έκανε ο νευροχειρουργός Itzhak Fried, που έχει εργαστεί στο Λος Άντζελες και στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με το From The Grapevine όταν οι γιατροί κάνουν εγχείρηση εγκεφάλου, συχνά κρατούν ξύπνιους τους ασθενείς τους.

Ο Fried, ζήτησε λοιπόν από τους επιληπτικούς ασθενείς του αν θα μπορούσε να διεξάγει ένα μικρό πείραμα, όσο ήταν ακόμη συνδεδεμένοι με τα μηχανήματα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ανακάλυψε κάτι παράξενο - όταν οι ασθενείς του έβλεπαν μια φωτογραφία της Jennifer Aniston, ένας νευρώνας στον εγκέφαλό τους αφυπνίζονταν.

Ας διευκρινίσουμε ότι ο εγκέφαλος γενικά αντιδρά, ωστόσο το εντυπωσιακό σε αυτή την έρευνα είναι ότι αντιδρούσε μόνο στις φωτογραφίες της Aniston.

Όπως έγραψε ο Βρετανός νευρολόγος Rodrigo Quian Quiroga, «Ο νευρώνας αφυπνίζονταν όταν δείχνανε διαφορετικές φωτογραφίες της Aniston, όχι όμως όταν δείχνανε φωτογραφίες άλλων celebrities, όπως του Kobe Bryant, της Julia Roberts, της Oprah Winfrey, ή της Pamela Anderson, ή εμβληματικά μέρη, όπως ο πύργος του Άιφελ, ή διαφορετικά ζώα».

Που καταλήγουν οι επιστήμονες; Στην ουσία πουθενά, το μόνο που ανακάλυψαν είναι ότι πράγματι συμβαίνει, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους.

Εμείς εικάζουμε ότι είναι επειδή όλος ο κόσμος έχει δει υπερβολικά πολλά επεισόδια των Friends...