ΔΙΕΘΝΕΣ
19/02/2019 16:52 EET | Updated 19/02/2019 16:53 EET

Ένα κρανίο 5,000 ετών βρέθηκε στον ποταμό Τάμεση

Θα εμφανιστεί στο Μουσείο του Λονδίνου.

Ένα κομμάτι νεολιθικού κρανίου που χρονολογείται από το 3600 π.Χ ανακαλύφθηκε στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση και θα εμφανιστεί στο Μουσείο του Λονδίνου. 

Οι ερευνητές παρόλο που βρήκαν μόνο το μετωπιαίο ιστό του κρανίου, πιστεύουν ότι άνηκε σε έναν άντρα ηλικίας  άνω των 18 ετών που πέθανε πριν 5.600 χρόνια περίπου.

«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που μπορούμε να το παρουσιάσουμε στο Μουσείο του Λονδίνου», δήλωσε η Δρ. Ρεμπέκα Ρέντφερν, επιμελήτρια στης Ανθρώπινης Οστεολογίας στο Μουσείο.

«Ο ποταμός Τάμεσης είναι μια πλούσια πηγή ιστορίας για εμάς και συνεχώς μαθαίνουμε για ευρήματα που βγαίνουν στην ακτή. Είμαστε ευγνώμονες στην Μητροπολιτική Αστυνομία για τη συνεργασία τους μαζί μας και είμαστε πρόθυμοι να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες για να δουν αυτή τη νέα ανακάλυψη».

Το τεμάχιο του κρανίου θα παρουσιαστεί στη γκαλερί «Το Λονδίνο πριν το Λονδίνο» την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και θα βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα νεολιθικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί κατά μήκος του ποταμού Τάμεση.

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα το προηγούμενο καλοκαίρι, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρκετά ευρήματα σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που οδήγησε την διευθύντρια ιστορικών χαρτών της Αγγλίας, Έλεν Γουίντον, να περιγράψει το 2018, ως την καλύτερη χρονιά για τους αρχαιολόγους.

 

(Το κείμενο μεταφράστηκε από την βρετανική HuffPost)