Ενα γιγαντιαίο γηγενές αγριολούλουδο στο Νιου Τζέρσεϊ μας θυμίζει το χρέος μας στην φύση

Το έργο της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μόνα Καρόν, ως ύμνος στην ανθεκτικότητα
mona.caron / Instagram
mona.caron / Instagram

Μια μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία δημιούργησε η αμερικανίδα καλλιτέχνης Μόνα Καρόν στην τυφλή όψη εικοσαώροφου κτηρίου στο Τζέρσεϊ Σίτι: ένα τοπικό αγριολούλουδο, που ακούει στο όνομα Τζο Πάι γουίντ χορεύει τρελά με τα πυκνά φύλλα του να αναδύονται από το μαύρο φόντο.

Η kαλλιτέχνιδα που έχει γεννηθεί στην Ελβετία κι έχει έδρα το Σαν Φραντζίσκο, εστιάζει σε site-specific τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους οι οποίες αναφέρονται σε κοινότητες. Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, παραγγελία στο πλαίσιο του Jersey City Mural Arts Program, είναι το τελευταίο έργο της ως ύμνος στην ανθεκτικότητα. Το αγριολούλουδο «σηκώνεται με τον ήλιο, ερχόμενο σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον», όπως επισημαίνει η Καρόν στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Ένα τοπικό γηγενές αγριολούλουδο, ένα όπως λέγεται, θα έρχεται από μόνο του σε αντιπαράθεση με το περίγραμμα των κτηρίων στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον. Ένα όνειρο της φύσης να νικά, της ζωής των φυτών να είναι αυτό που έστω για μια φορά πυργώνεται πάνω από μας, ξαναβάζοντάς μας στη θέση μας. Εύχομαι να μάθουμε. Εύχομαι να επιστρέψουν» γράφει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ