ΤΟ BLOG
20/10/2018 12:23 EEST | Updated 20/10/2018 12:23 EEST

Ένας Έλληνας στο Όσλο

LMay via Getty Images

Ήταν 17:30 όταν αντικρίσαμε για πρώτη φορά τη Νορβηγία από το αεροπλάνο. Τα φιόρντ, μαζί με τα δάση και τις λίμνες σχημάτιζαν το χαρακτηριστικό τοπίο της χώρας. Μετά από ένα εξάωρο ταξίδι και μια στάση στη Κωνσταντινούπολη, φτάσαμε επιτέλους στη χώρα των Βίκινγκς.

Από το αεροδρόμιο του Όσλο, Gardermoen, πήραμε τραίνο και σε μισή ώρα περίπου βρισκόμασταν στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Η πόλη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, δίπλα στο Όσλοφγιορντεν. Ιδρύθηκε το 1050 από το βασιλιά Harald Hardråde και λόγω μιας καταστροφικής πυρκαγιάς ξαναχτίστηκε στη σημερινή της θέση, το 1624 από τον βασιλιά Χριστιάνο Δ’ της Δανίας.

Το Όσλο είναι σήμερα μια όμορφη και ήσυχη πόλη, με πολύ φιλόξενους κατοίκους και πολλά αξιοθέατα. Τα κτήρια που την κοσμούν τα οποία κάθε επισκέπτης αξίζει να θαυμάσει και να επισκευθεί είναι το βασιλικό παλάτι, ο καθεδρικός ναός, το δημαρχείο, όπου κάθε χρόνο απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης.

Άγγελος Λαρίσης
Η αίθουσα όπου δίνονται τα βραβεία Το πάρκο Βίγκελαντ. Νόμπελ Ειρήνης.

Επίσης μπορούν να επισκεφθούν το φρούριο Akerhus (13ος αιώνας), η Εθνική Πινακοθήκη, με τη «Κραυγή», το διάσημο πίνακα του Edvard Munch, το Ιστορικό Μουσείο και η όπερα. Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι, επίσης το πάρκο Βίγκελαντ με τα ξεχωριστά του αγάλματα που απεικονίζουν τις διάφορες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Άγγελος Λαρίσης

Η χερσόνησος Bygdøy, απέναντι από το κέντρο της πόλης, είναι μια καλή επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή. Εκεί βρίσκετε το μουσείο με πλοία των Βίκινγκς, το Φραμ και το Κον-Τικι Μουσείο, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο της Νορβηγίας.

Άγγελος Λαρίσης

Η περιοχή Aker Brygge αξίζει επίσης το χρόνο σας. Διαμορφώθηκε πρόσφατα και υπάρχουν όμορφες καφετέριες και εστιατόρια όπου μπορεί ο καθένας να απολαύσει τις γαστρονομίες της Νορβηγίας, κοιτώντας τα πλοία που ταξιδεύουν στο Όσλοφιόρντεν.

Άγγελος Λαρίσης

Τέλος, για μια απογευματινή βόλτα στο Όσλο μπορείτε να περπατήσει στο δρόμο Karl Johans gate. Εδώ βρίσκεται η καρδιά της πόλης. Ο δρόμος ξεκινάει από τον κεντρικό σταθμό της πόλης, περνάει από το Εθνικό Θέατρο και το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας και καταλήγει στο πάρκο των ανακτόρων. Εδώ μπορείτε να βρείτε και σουβενίρ για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Άγγελος Λαρίσης