ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/01/2018 11:40 EET | Updated 29/01/2018 11:44 EET

Aντιπαράθεση Μπαλαούρα-Καμμένου για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Καλά κρατεί η ενδοκυβερνητική κόντρα με αφορμή το Σκοπιανό

Eurokinissi

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ με την τελευταία «βολή» να έρχεται από την πλευρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος εξαπολύει πυρά στο Δημήτρη Καμμένο υπογραμμίζοντας πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα με τις δηλώσεις του.

Ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας δήλωσε ειδικότερα πως «το καλύτερο θα ήταν να είχαμε ενιαία θέση για το Σκοπιανό. Aπό εκεί και πέρα είναι γνωστές οι διαφορές μας σε διάφορα θέματα και δεν μας δημιουργεί πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είχε τονίσει: «Αντέδρασα εγώ και είπα ένα πρωί κάτι για κάποιον; Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία».

«Εφόσον ο πρωθυπουργός είπε σωστά ότι πρέπει να λύσουμε τα αλυτρωτικά, δεν κατανοώ με ποια εθνική λογική θα έρθει το όνομα στη Βουλή χωρίς εγγυήσεις. Δεν εμπιστεύομαι ούτε τον Ζάεφ, ούτε τον Ράμα, ούτε τον Ερντογάν. Δεν θα πρέπει να μας βγαίνει η κρυφή χαρά αν είμαστε διεθνιστές ή έχουμε μεγαλώσει κάπως. Καμία παράδοση ονόματος, η μητέρα Ελλάδα δεν παραδίδει το όνομα σε κανέναν» είπε επίσης ο Δημήτρης Καμμένος.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη θέση του Πάνου Καμμένου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι «ο Πάνος Καμμένος είναι υπερήφανος και δεν θα κάνει καμία κίνηση που δεν θα είναι καλά υπολογισμένη εθνικά».

Ο Νίκος Φίλης από τη δική του πλευρά σε δηλώσεις του στο Real Fm σημείωσε πως «ο Δημήτρης Καμμένος έχει ακροδεξιές βλέψεις», πυροδοτώντας περαιτέρω την κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές.