ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/12/2017 11:24 EET

Ενέδρα θανάτου σε ψυχίατρο: Το θύμα είχε καταγγείλει ξανά πυροβολισμούς εναντίον του

Από τα θραύσματα ο 50χρονος γιατρός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή

SOOC

Στο πολύ στενό περιβάλλον του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάκου, στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για το περιστατικό των δραστών που του έστησαν το βράδυ της Πέμπτης ενέδρα θανάτου στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο.

Πληροφορίες της HuffPostGreece αναφέρουν ότι ο ψυχίατρος είχε καταγγείλει ξανά πυροβολισμούς εναντίον από άνδρα που επέβαινε σε μηχανή μικρού κυβισμού, πριν από περίπου τρεις μήνες στο Ηράκλειο. Από την τότε έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου δεν είχε προκύψει κανένα στοιχείο, ενώ δεν είχαν βρεθεί κάλυκες στο σημείο που επέδειξε το θύμα. Υπήρξε τότε μάλιστα ένας μάρτυρας που διέψευδε το περιστατικό.  Το συμβάν εκείνο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συνδέεται με το περιστατικό της Πέμπτης, καθώς τότε ο ψυχίατρος είχε κατονομάσει το άτομο το οποίο –όπως ισχυριζόταν- ήθελε να του κάνει κακό, ανεξαρτήτως του κατά πόσο εκείνη την ημέρα πράγματι δέχθηκε πυροβολισμούς ή όχι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι εκτιμούν ότι το κίνητρο της ενέδρας θανάτου είναι οι προσωπικές διαφορές και ότι το θύμα έχει δώσει ήδη με την κατάθεσή του μία κατεύθυνση στις έρευνες. Έτσι, οι έρευνες στρέφονται στο στενό περιβάλλον του ψυχιάτρου, ενώ εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21:00, βράδυ Πέμπτης, ο 50χρονος γιατρός βγήκε από το ιατρείο του και κατευθύνθηκε σε παρκινγκ προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Λίγα μόλις μέτρα από το σταθμευμένο τζιπ ο κ. Στριμπάκος δέχθηκε επίθεση δύο ανδρών που πυροβόλησαν εναντίον του 4-5 φορές. Διατηρώντας την ψυχραιμία του ο ψυχίατρος κατόρθωσε να μπει στο αυτοκίνητό του θέτοντας σε λειτουργία τη μηχανή.

Από τα θραύσματα ο 50χρονος γιατρός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Χθες Πέμπτη το θύμα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.