ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/09/2018 19:58 EEST | Updated 08/09/2018 20:34 EEST

Ενέργεια, υψηλή τεχνολογία και τουρισμός στην αμερικανική ατζέντα: επαφές με Δραγασάκη-Χαρίτση

HuffPost Greece

To έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, της υψηλής τεχνολογίας και του τουρισμού εισέπραξε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο των επαφών που έγιναν την πρώτη ημέρα της ΔΕΘ.

Το ενδιαφέρον αυτό εξέφρασε ευθέως στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος. 
Με τον Υπουργό Εσωτερικών τα είχαν ξαναπεί τον Ιούνιο στην Ουάσινγκτον, όταν ο Αλέξης Χαρίτσης είχε επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας.
Στις συζητήσεις παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο εξορθολογισμός και η απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις επενδύσεις.

Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε, ότι πλέον μπαίνει τάξη στις άναρχες βιομηχανικές ζώνες, που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, με τη δημιουργία οργανωμένων χώρων υποδοχής για τις βιομηχανίες και Επιχειρηματικών Πάρκων, που εξασφαλίζουν υποδομές στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα κίνητρα και εγγυήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας λόγο για «έργο Χαρίτση».

Ένας κολοσσός στην περιβαλλοντική διαχείριση: Envipco environmental management

Η πρώτη επένδυση της Envipco στη χώρα μας αποτελεί είδηση με διεθνές αντίκρυσμα, καθώς πρόκειται για ένα επιχειρηματικό όμιλο αναγνωρισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο για την υψηλή εξειδίκευσή του στην ανακύκλωση, ενώ πλέον παράγονται μηχανήματά του και στην Ελλάδα, καθιστώντας έτσι τη χ΄ρα μας ένα κόμβο στον κλάδο της ανακύκλωσης σε όλη την Ευρώπη. Ο Πρωθυπουργός δοκίμασε τα μηχανήματα, κατά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος.

Sponsored Post