ΔΙΕΘΝΕΣ
20/03/2019 14:07 EET | Updated 20/03/2019 15:25 EET

Ενοχη αστυνομικός που άφησε την κόρη της να πεθάνει από την ζέστη σε περιπολικό

Οι εισαγγελείς πρότειναν ποινή 20 ετών.

Ήταν μια ζοφερή μέρα στο Μισισιπή, όταν η πρώην αστυνομικός, Κάσι Μπάρκερ, παράτησε την τριών ετών κόρη της στο περιπολικό χωρίς κλιματισμό επί τέσσερις ολόκληρες ώρες, μόνο και μόνο για να συναντήσει τον εραστή της, που ήταν συνάδελφος. Ήταν 30 Σεπτέμβρη του 2016. Η θερμοκρασία ήταν αφόρητα υψηλή. Όταν γύρισε, το κοριτσάκι ήταν νεκρό.

Δεν έχει εξακριβωθεί αν η Μπάρκερ άφησε σκόπιμα την κόρη του στο αυτοκίνητο. Η 29χρονη κρίθηκε ένοχη τη Δευτέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Δεν ξέρω τι θα ήταν χειρότερο να κάνετε σε εσάς από αυτό που ήδη έχετε βιώσει», δήλωσε ο δικαστής Χάρισον Λάρι Μπούργκεϊς την Τρίτη. «Θα είστε για πάντα στη φυλακή του μυαλού σας».

Οι εισαγγελείς συνέστησαν μια ποινή 20 ετών. Ο Μπούργκεϊς δήλωσε ότι θα εξετάσει την τιμωρία πριν από την καταδίκη της 1ης Απριλίου.

Η Μπάρκερ και ο εραστής της, που ήταν προιστάμενός της, απολύθηκαν μετά από λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό το συμβάν. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ότι το παιδί βρισκόταν στο αυτοκίνητο.

Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο θάνατός του τον στοιχειώνει κάθε μέρα από τότε. «Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, σκέφτομαι την ταλαιπωρία της και μετά θυμάμαι το σώμα της μέσα σε εκείνο το φέρετρο», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Την βλέπω να γελά, αλλά σκέφτομαι πως εκείνο το χαμόγελο μεταμορφώθηκε σε πόνο εκείνη τη μέρα».

Την 1η Απριλίου αναμένεται η δικαστική απόφαση.

Πηγή: Washington Post 

Sponsored Post