ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/06/2021 07:57 EEST

Ενώπιον των δικαστικών οι συλληφθέντες για τη δολοφονία της Ζακύνθου

Εμπλέκονται στην απόπειρα εναντίον του Ντίμη Κορφιάτη και στη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του.

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Πρώτα στην Εισαγγελία Αθηνών, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν σε βάρος τους το βράδυ της Τρίτης, και από εκεί στη Ζάκυνθο, για να ξεκινήσει η διαδικασία με τις απολογίες του. Αυτή είναι η διαδικασία, που ακολουθείται σήμερα για τους συλληφθέντες, που κατηγορούνται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι εμπλέκονται στην απόπειρα εναντίον του Ντίμη Κορφιάτη και στη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του ακριβώς πριν από έναν χρόνο στην περιοχή Άγιος Σώστης.

Οι προσαγωγές ξεκίνησαν αργά το απόγευμα τής Δευτέρας (7/6/2021) και, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες του ποινικού κώδικα, αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερο οι αστυνομικοί για να μεταφέρουν στο νησί του Ιονίου τη δικογραφία και να παραλάβουν τα εντάλματα σύλληψης.

Το διαβιβαστικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η περίληψη ουσιαστικά της δικογραφίας ξεπερνά τις πενήντα σελίδες. Μία δικογραφία που αριθμεί δύο χιλιάδες σελίδες, στις οποίες μεταξύ άλλων υπάρχουν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και σημαντικές μαρτυρίες, μέσα από τις οποίες -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο ρόλος κάθε εμπλεκόμενου, ακόμα και του ηθικού αυτουργού, ο οποίος φέρεται να είναι πρώην αστυνομικός.

Η  δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα δέκα ατόμων. Οι επτά ήδη βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τρεις εντοπίστηκαν στη Ζάκυνθο, δύο στην Αττική, ένας στον Πύργο Ηλείας, ενώ ο τελευταίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις έχουν ταυτοποιηθεί από τους ερευνητές της Ασφάλειας. Δύο αναζητούνται. Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία φαίνεται ότι παρακολουθούσε το ζευγάρι Κορφιάτη, κατέγραφε όλες τις κινήσεις του, ενώ μάλλον ήταν εκείνη που ενημέρωσε τους εκτελεστές ότι ο ”στόχος” καταφθάνει. Αναζητείται και ο επιχειρηματίας - εργοδότης του φερόμενου φυσικού αυτουργού, καθώς με το σκάφος του μετακινήθηκαν οι εκτελεστές από και προς τη Ζάκυνθο, ενώ ο τρίτος είναι έγκλειστος φυλακών.

Κάποιοι από τους επτά, μάλιστα, έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, σύμφωνα με τις αρχές.