ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/11/2018 22:09 EET | Updated 22/11/2018 23:28 EET

Τρεις ένοπλες ληστείες σε ένα βράδυ στην Αττική

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Eurokinissi

Ένοπλη ληστεία, με πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό, σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης σε κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών «Πλαίσιο», στη Μεταμόρφωση.

Τέσσερις ένοπλοι, με κράνη και κουκούλες, εισέβαλαν στο κατάστημα και ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες. Στη συνέχεια άδειασαν τα ταμεία και με τα χρήματα σε τσάντες, ανέβηκαν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού και χάθηκαν στους γύρω δρόμους. Όπως κατέθεσαν στην ΕΛ.ΑΣ. αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα προκειμένου να μην τους ακολουθήσει κανείς.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Το κατάστημα βρίσκεται επί της οδού Φαβιέρου 5. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένοπλη ληστεία έλαβε χώρα και σε σουπερμάρκετ στη Δουκίσσης Πλακεντίας, στο Χαλάνδρι, καθώς και σε σουπερμάρκετ στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τερψιχόρης στον Χολαργό.

Στην πρώτη στις 20:30, δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στο σουπερμάρκετ και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες. Στη συνέχεια πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία και διέφυγαν.

Η τρίτη ληστεία σημειώθηκε, στις 21:30: Δύο άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με την απειλή όπλου εισήλθαν στο κατάστημα, απέσπασαν χρήματα από τα ταμεία και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.